Teodor Atanasiu, audiat la DNA in dosarul in care Sova e urmarit penal

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 13:31
3337 citiri
Teodor Atanasiu, audiat la DNA in dosarul in care Sova e urmarit penal
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a fost audiat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat ca martor in dosarul Turceni-Rovinari, in care social-democratul Dan Sova este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

"Am fost chemat in calitate de martor intr-un dosar in care o fosta societate de inchidere mine trebuia sa ajunga actionar majoritar la Turceni si Rovinari, dar intrand in insolventa, societatea nu a apucat sa devina actionar", a declarat Atanasiu dupa audieri, potrivit Digi 24.

De asemenea, el a mentionat ca procurorii cerceteaza de ce aceste demersuri nu au fost facute.

"Acum e un dosar de cercetare sa se afle de ce nu s-au facut demersurile pentru a deveni actionar. Eu am spus cum s-au luat deciziile si care erau procedurile", a mai spus vicepresedintele PNL.

Inainte de a intra la audieri, Teodor Atanasiu a declarat ca nu stie despre ce este vorba, fiind doar anuntat ca are calitatea de martor in acest dosar.

"Am fost sunat, nu am primit nici macar mandat si m-au rugat sa vin ca sunt martor intr-un dosar. Cand ies, va spun. Nu stiu despre ce e vorba", a declarat Atanasiu, la intrare in sediul institutiei.

Dan Sova, urmarit penal: Imi voi dovedi nevinovatia. Basescu e de vina

Ulterior, s-a confirmat ca Atanasiu ar fi fost citat in dosarul Turceni-Rovinari.

In acest caz, Dan Sova, este urmarit penal, fiind acuzat de abuz in serviciu. Procurorii spun ca, in perioada 2007-2008, firma "Sova si Asociatii" a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane lei.

Dan Sova, urmarit penal - de ce il acuza procurorii DNA

Purtatorul de cuvant al PSD s-a declarat in mai multe randuri nevinovat si a precizat ca nu acest dosar a fost motivul pentru care a renuntat la sefia Ministerului Transporturilor. In anul 2007, cele doua complexe energetice - Turceni si Rovinari - au trecut in subordinea AVAS. Atunci, Autoritatatea pentru Valorificarea Activelor Statului era condusa de Teodor Atanasiu.

Teodor Atanasiu a fost pus sub invinuire in dosarul fraudelor de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, din 2012. Ulterior, insa, instanta a decis scoaterea sa de sub urmarire penala.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Teodor Atanasiu DNA, #Teodor Atanasiu audiat Sova, #Teodor Atanasiu Rovinari Turceni , #DNA