Teo Trandafir a invins-o pe Liliana Minca - rezultate partiale (Video)

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 00:34
7534 citiri
Teo Trandafir a invins-o pe Liliana Minca - rezultate partiale (Video)
Foto: Antena 3

Teo Trandafir este noul parlamentar al Colegiului 19 din Bucuresti, potrivit rezultatului partial obtinut dupa numararea voturilor din 50 de sectii de votare, ceea ce reprezinta 81,96 la suta din totalul sectiilor.

Candidatul PD-L a invins-o, astfel, pe Liliana Minca, reprezentantul PC sustinut de PNL si PSD, care a acuzat, dupa inchiderea urnelor, o "campanie murdara" dusa de PD-L.

Liliana Minca - 5.605, adica 46,41%, Teo Trandafir - 6.473, adica 53,59%

Potrivit rezultatului partial prezentat de BEM, Teodora Trandafir a obtinut 53,59 % din voturi, fiind votata de 6.473 de alegatori, iar Liliana Minca, 46,41 % din voturi, fiind votata de 5.605 de cetateni.

La scurt timp dupa anuntarea rezultatului numaratorii paralele efectuate de PD-L, care ii oferea victoria contracandidatei sale, candidatul PC si-a recunoscut infrangerea.

Teo Trandafir - O victorie amara pentru PD-L

Declaratii la cald

Teo Trandafir a multumit celor care au votat-o, dar si celor care nu au votat-o si i-au transmis ca "trebuie sa faca altfel de politica". "Este un moment extrem de important si il traiesc cu fiecare secunda. Nu stiu daca inteleg exact cum s-a schimbat viata mea, pentru ca lucrurile au mers foarte repede", a spus Teo Trandafir.

"Voi fi un om politic atipic. Meseria mea este de cetatean si vreau s-o fac in continuare. Vreau sa multumesc PD-L care mi-a data aceasta sansa, nu ma asteptam", a mai spus Teo.

Contracandidatei sale i-a transmis urmatoarele: "Acum doua saptamani a venit cu mare bucurie sa ne intalnim, mi-a dat mana si mi-a zis ca Dumnezeu va hotari cine castiga. Voiam sa-i spun ca mai exista cineva care conteaza. Alegatorii", si-a incheiat Teo declaratia victoriei.

La randul sau, Liliana Minca si-a recunoscut infrangerea. "Trebuie sa recunoastem ca doamna Teo Trandafir a castigat astazi, a castigat in acelasi timp si dl Sarbu de la ProTV si trebuie sa recunoastem ca microfonul de la tribuna Parlamentului nu va avea sigla PD-L-ului, macar atat", a spus Minca.

Minca: A fost o campanie foarte murdara din partea PD-L

Candidatul PC a promis ca va monitoriza activitatea proaspatului parlamentar PD-L. Cu amaraciune, fosta sefa a Loteriei Nationale s-a adresat si alegatorilor care i-au dat castig de cauza Teodorei Trandafir: "De acum incolo ganditi cand puneti stampila pe buletinele de vot, stiu ca sunteti saraci. Nu uitati insa ca banii vin de la FMI si dumneavoastra si copiii dumnevoastra veti plati pentru imprumut".

Apatie la vot

In ciuda intensei mediatizari, dar si in ciuda chemarilor la vot din partea ambelor candidate, interesul romanilor a fost.... ei bine, n-a prea fost. Mai mult, alegerile de duminica au inregistrat cea mai scazuta prezenta la vor din istoria tarii.

Piedone a ajutat-o pe Teo?

Prezenta in cele 61 de sectii de votare din Colegiul 19 a fost de 14,65%, pana la ora 21.00, ora inchiderii urnelor, votand 15.318 de persoane din cele 104.583 inscrise pe listele electorale permanente.

Cea mai ridicata prezenta s-a inregistrat in sectia 727, unde participarea a fost de 22,78%, iar cea mai scazuta a fost la sectia 709, cu o participare de 7,47%.

Candidatul aliantei PSD+PC la postul de deputat in colegiul 19 din Bucuresti, Liliana Minca, a declarat dupa incheierea votului ca prezenta scazuta la vot nu s-a datorat vremii ci faptului ca oamenii s-au saturat sa fie mintiti.

"Intr-adevar prezenta a fost redusa la urne, nu pentru ca vremea ar fi fost urata. Oamenii s-au saturat de promisiuni si minciuni si de felul in care traiesc", a spus Minca.

Acuzatii de frauda

Dupa cum ne-am obisnuit de la toate alegerile din trecut, nici scrutinul pentru alegerea unui nou deputat al Colegiului 19 din Bucuresti nu a dus lipsa de controverse, acuzatii si un numar scazut de voturi.

Nici nu s-au anuntat bine primele date statistice cu privire la prezenta la vot, la ora 10.00, ca au aparut si primele acuzatii de frauda.

Stefan Florescu, seful de campanie al candidatei PSD-PC, Liliana Minca, a declarat ca a sesizat Politia si Biroul Electoral Municipal (BEM) de faptul ca grupuri de persoane, majoritatea de etnie rroma, incearca sa ofere mita pentru a determina alegatorii sa voteze pentru contracandidata din partea PD-L, Teo Trandafir, sustinand ca exista si probe video.

Evident, raspunsul din tabara opusa nu a intarziat sa apara, Cristian Preda, purtatorul de cuvant al candidatului PD-L, sustinand ca probele video sunt inventate, iar "campania murdara a Lilianei Minca si a echipei sale nu are limita".

Alegeri: PSD acuza PD-L ca a cumparat voturi pentru Teo. Preda neaga totul

Insa cum cea mai buna aparare este atacul, Preda a acuzat, la randul sau, ca Partidul Conservator organizeaza excursii in ziua alegerilor, in schimbul acordarii voturilor Lilianei Minca.

Alegeri: Cristian Preda: PC organizeaza excursii in schimbul voturilor

Lege incalcata

Poate din cauza emotiilor, poate pentru a impresiona si mai mult, Teo Trandafir a cerut voie presedintelui comisiei din sectia in care a votat, la grupul scolar Mircea Vulcanescu, sa intre cu fiica sa, Maia, in cabina de vot. Lucru absolut interzis prin Legea nr. 35/2008, in care se spune ca nu este permisa prezenta in cabina a oricarei alte persoane, in afara de cea care voteza.

Incidentul a fost, totusi, trecut cu vederea, iar Teo Trandafir s-a declarat extrem de emotionata si "fara stare", spunand ca isi va petrece restul zilei plimbandu-se din sectie in sectie, pentru a lua "pulsul".

Teo Trandafir a incalcat legea intrand cu Maia in cabina de vot

Nu mai putin emotionata s-a aratat Liliana Minca, venita fara familie, doar cu echipa de campanie, pentru a vota la sectia nr. 34 Ionel Teodoreanu.

In plus, reprezentanta PSD-PC a scuzat si romanii care nu s-au dus la vot, spunand ca "sunt obositi dupa o saptamana de lucru", sperand, in acelasi timp, ca isi vor reveni pana seara si vor iesi la vot, lucru care, evident, nu s-a intamplat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri Colegiul 19, #Teo Trandafir alegeri, #Liliana Minca alegeri , #candidat PDL