Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat ale Rusiei: Cine l-a ajutat în secret VIDEO

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 03:40
14605 citiri
Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat ale Rusiei: Cine l-a ajutat în secret VIDEO
Zelenski a supraviețuit în urma a peste 12 tentative de asasinat din partea Rusiei FOTO: IB Times

Chris Whipple dezvăluie, în cartea sa ”The Fight of His Life: Inside Joe Biden’s White House” (”Lupta vieții sale: În interiorul Casei Albe a lui Joe Biden”), care a apărut pe 17 ianuarie 2023, că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a supraviețuit în urma a cel puțin 12 tentative de asasinat din partea Rusiei. Autorul remarcă faptul că două comploturi au fost dejucate în secret de către CIA, care i-a furnizat informații vitale prin directorul său, William Burns, care a vizitat Kievul înainte de începerea războiului lui Putin.

„Informațiile au fost atât de detaliate încât ele au ajutat forțele de securitate ale lui Zelenski să zădărnicească două tentative separate ale Rusiei de asasinat asupra vieții sale”, a scris Whipple, potrivit IB Times.

În cartea sa, Whipple a făcut referire și la „oficialii ucraineni” care au spus că Zelenski a supraviețuit la peste 12 tentative de asasinat din februarie 2022 și până acum. În martie anul trecut, The Times of London a raportat că Zelenski a supraviețuit la cel puțin trei tentative de asasinat din partea forțelor ruse de la începutul războiului.

O țară NATO blochează un proiect major, făcând jocul Rusiei: Un cadou pentru Putin

Potrivit publicației, mercenarii din infamul grup Wagner susținut de Kremlin au fost responsabili pentru cel puțin două dintre încercări.

Între timp, forțele cecene au fost în spatele unui încercări de atentat asupra vieții lui Zelenski în martie, la periferia Kievului. Asasinii, însă, au fost eliminați înainte să ajungă la președinte.

În același timp, Mykhailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a declarat în Ukrainska Pravda că au existat peste 12 tentative de asasinat împotriva lui Zelenski. "Partenerii noștri străini vorbesc despre două sau trei încercări. Cred că au existat mai mult de o duzină de astfel de încercări", a spus Podolyak.

Un apropiat al președintelui rus: Putin se va retrage, el are 3 nume pentru a-l înlocui VIDEO

„Informațiile occidentale au dreptate să spună că ținta principală a lui Putin a fost domnul Zelenski, în ceea ce privește atacarea cartierului guvernamental și încercarea de a-l ucide pe conducătorul cheie al țării”.

Vestea despre tentativele de asasinat vine după ce Zelenski a refuzat ofertele SUA de a fi evacuat de la Kiev în primele zile ale războiului, însă el a cerut Americii muniție în loc de „o plimbare”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Reacția lui Zelenski după atacul rusesc de la Cernihiv: ”Nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficiente echipamente de apărare”
Reacția lui Zelenski după atacul rusesc de la Cernihiv: ”Nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficiente echipamente de apărare”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă miercuri că armata ucraineană nu a putut să împiedice un triplu atac rusesc în oraşul Cernihiv, din cauza lipsei mijloacelor de apărare...
#tentative asasinat, #Zelenski, #zelenski rusia, #complot rusia, #complot Rusia Ucraina, #asasinat, #Putin razboi, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina