Tentativă de omor în traficul din București, cu două BMW-uri. Cum a vrut să se răzbune un bărbat pe fosta soție

Autor: N.G.
Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 03:40
14565 citiri
Tentativă de omor în traficul din București, cu două BMW-uri. Cum a vrut să se răzbune un bărbat pe fosta soție
FOTO Arhivă Ziare.com

Un bărbat a fost condamnat, definitiv, la 13 ani de închisoare cu executare după ce a încercat să își ucidă fosta soție și pe prietenul acesteia în timp ce se aflau într-o mașină și circulau prin București.

Fapta a avut loc în 15 aprilie 2021, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată pe data de 11 noiembrie 2022 la Curtea de Apel București. În incidentul deosebit de grav au fost implicate două autoturisme BMW, în care se aflau cei doi soți.

Potrivit rechizitoriului, la data de 15 aprilie 2021, în jurul orei 15.00, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, fără a deține permis de conducere, în București, pe șos. Orhideelor din sect. 6, în dreptul magazinului Brico Depot Grozăvești, în condiţiile unui trafic intens, pe fondul unei crize de gelozie, inculpatul a avut un comportament şicanator şi agresiv (circulând chiar și pe sens opus după ce trecuse peste linia dublă continuă) faţă de persoana vătămată (fosta soție a inculpatului) – încercând să blocheze autoturismul în trafic.

În momentul în care autoturismul în care se aflau victimele (fosta soție și prietenul acesteia) a încercat să scape de urmărire, bărbatul a accelerat, iar, când a ajuns în paralel cu acesta, pe șos. Orhideelor nr. 1, la viteza de aproximativ 57 km/h, a intrat intenționat în coliziune cu celălalt autoturism, care circula atunci cu aproximativ 54 km/h).

În urma coliziunii, ambele autoturisme au părăsit spațiul carosabil, intrând violent într-un gard de fier ce împrejmuia spațiul verde, fiind avariate puternic și rămânând suspendate pe trotuar. Femeia și bărbatul cu care se afla în mașină au fost loviți la cap.

Încercare de răzbunare pe fosta soție

Autorul infracțiunii de tentativă de omor a încercat să se răzbune pe fosta sa soție pentru că l-a părăsit și a intrat intenționat în autoturismul în care se afla aceasta. Victimele au depus plângere, iar autorul infracțiunii a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

”Manevra de viraj spre dreapta efectuată de inculpat a fost voluntară, cu scopul de a lovi celălalt autoturism. Inculpatul a trecut pe o altă bandă de circulație (de pe banda II pe banda I) fără a se asigura că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Momentul apariției stării de pericol a fost cel în care inculpatul a inițiat virajul la dreapta pentru a pătrunde pe banda pe care circula autoturismul cu nr. (...)

Manevra efectuată de inculpat înainte de producerea coliziunii nu a fost determinată de un alt eveniment petrecut în trafic În momentele premergătoare impactului, se observă că niciun alt participant la trafic nu incomodează în vreun fel deplasarea autoturismului condus de inculpat. În momentul impactului viteza de deplasare a autoturismului condus de inculpat era de aproximativ 57 km/h, iar viteza autoturismului cu nr. (...) era de aproximativ 54 km/h”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Apărarea autorului, respinsă de instanță

Autorul infracțiunii a încercat inițial să acrediteze ideea că a fost vorba doar despre un simplu accident, ulterior susținând că nu a dorit în niciun moment să suprime viața celor două persoane.

”Chiar dacă potrivit concluziilor medico-legale se reţine că nu a fost pusă în primejdie viaţa persoanelor vătămate, nu înseamnă că nu se poate reţine infracţiunea de tentativă la omor şi că fapta trebuie încadrată doar în raport de numărul de zile de îngrijiri medicale stabilit prin raportul de expertiză.

Gravitatea leziunilor produse şi împrejurarea că acestea nu au pus în primejdie viaţa victimelor nu exclude existenţa intenţiei de a ucide atribuită inculpatului, aceasta rezultând din alte împrejurări faptice relevante: folosirea autoturismului, aflat în viteză, ca obiect vulnerant, apt să producă decesul, manevrarea acestuia în vederea lovirii directe a celuilalt vehicul, intensitatea impactului, încercarea de continuarea actelor de agresiune asupra aceleiaşi victime şi ulterior acelui moment”, a mai susținut instanța care a pronunțat hotărârea definitivă.

Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Autorităţile din Constanta au activat, miercuri, 27 martie, Planul Roşu de Intervenţie, după un accident în care au fost implicate un autoturism si un microbuz. Cincisprezece copii sunt...
UPDATE Trei copii răniți după ce o mașină a intrat într-un camion parcat, în județul Brașov. Trei victime sunt inconștiente și au fost intubate FOTO
UPDATE Trei copii răniți după ce o mașină a intrat într-un camion parcat, în județul Brașov. Trei victime sunt inconștiente și au fost intubate FOTO
O maşină a lovit, duminică, 24 martie, un camion staţionat pe DN 13, în judeţul Braşov, iar şase persoane, între care trei copii, au fost rănite. Două victime sunt inconştiente....
#tentativa omor, #accident, #masina, #bmw, #Bucuresti , #accident