Bărbat cercetat pentru tentativă de omor în Elveția prins la București în urma unei percheziții VIDEO

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 14:01
2002 citiri
Bărbat cercetat pentru tentativă de omor în Elveția prins la București în urma unei percheziții VIDEO
Bărbatul a fost reţinut în urma unei percheziţii făcute de poliţiştii şi procurorii DIICOT FOTO: Facebook Poliție

Un bărbat cercetat pentru o tentativă de omor comisă în 2012, în Elveţia, asupra unui cetăţean albanez, membru al unei grupări rivale, a fost reţinut în urma unei percheziţii făcute de poliţiştii şi procurorii DIICOT din Bucureşti.

Suspectul se afla în arest la domiciliu, dar a continuat să se întâlnească cu lideri ai unor grupări infracţionale.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de combatere a grupurilor de criminalitate organizată, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au pus în executare un mandat de percheziţie, respectiv un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat cercetat într-o cauză penală aflată în instrumentarea DIICOT - S.C., pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor.

”Bănuitul ar fi participat, în anul 2012, alături de alte 2 persoane, condamnate pentru fapta comisă de către instanţa de judecată competentă elveţiană la comiterea unei tentative la omor calificat, pe teritoriul acestui stat, împotriva unui cetăţean albanez, care ar fi fost membru al unei grupări infracţionale rivale şi care ar fi derulat activităţi de proxenetism în zona cantonului Ticino din Elveţia.

Acesta s-a sustras în permanenţă cercetărilor efectuate de către autorităţile competente din Elveţia, depunând diligenţe prin oferirea unor beneficii financiare sau materiale unei alte persoane cercetate în cauza penală, în scopul influenţării declaraţiilor acesteia şi minimizării gradului său de participare la tentativa de omor comisă”, a arătat, vineri, Poliţia Română.

Suspectul a mai fost cercetat în alt dosar de poliţiştii S.C.G.C.O., sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală, fiind trimis în judecată, în 23 martie 2021, pentru comiterea altor 2 tentative de omor calificat, una dintre acestea fiind comisă cu acelaşi mod de operare ca şi cea din Elveţia, fapte pe care le-ar fi coordonat în calitate de lider al grupului infracţional constituit în acest scop.

”Deşi în prezent bănuitul este cercetat în stare de arest la domiciliu, a continuat să menţină legătura şi să organizeze la adresa unde îşi execută măsura întâlniri cu lideri ai unor diferite grupări infracţionale, ce au făcut obiectul cercetărilor şi au fost condamnaţi anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni comise cu violenţă asupra altor persoane”, a arătat sursa citată.

În urma percheziţiei domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 43.000 de euro, bijuterii din metal de culoare galbenă şi pietre incolore, 8 telefoane mobile şi diverse înscrisuri.

Bărbatul a fost dus la sediul DIICOT - Structura Centrală, în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiilor formulate, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

În cauză, a fost realizată cooperare poliţienească şi judiciară cu autorităţile elveţiene.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.G.P.M.B. - Secţia 2 Poliţie.

Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Manifestaţiile studenţeşti propalestiniene care au avut loc la New York, în noaptea de luni spre marţi, 23 aprilie, în faţa sediilor prestigioasei universităţi NYU, s-au încheiat cu peste...
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
#tentativa omor, #barbat cercetat omor, #perchezitii Bucuresti, #politie , #inchisoare