Rusia continuă să-și consolideze prezența militară de la granițele Ucrainei, anunță Pentagonul

Joi, 10 Februarie 2022, ora 07:51
2068 citiri
Rusia continuă să-și consolideze prezența militară de la granițele Ucrainei, anunță Pentagonul
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Rusia ar fi mobilizat peste 100.000 de soldați FOTO captură YouTube

Statele Unite au anunţat miercuri, 9 februarie, că Rusia continuă să-şi consolideze prezenţa militară la graniţele Ucrainei, în contextul în care Franţa susține că a primit angajamente de la Kremlin, astfel încât să nu existe o "escaladare" suplimentară, relatează AFP.

"Am continuat să observăm, inclusiv în ultimele 24 de ore, capacităţi suplimentare care vin din alte părţi ale Rusiei către graniţa cu Ucraina şi Belarus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în timpul unei conferinţe de presă.

"Nu vom oferi cifre specifice, dar acestea continuă să crească”, a adăugat el, vorbind de un total de "peste 100.000" de sodaţi prezenți acum. "De asemenea, vedem semne că alte grupuri de luptă sunt pe drum”, a continuat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării al SUA.

Preşedintele rus Vladimir Putin "continuă să-şi consolideze capacităţile militare”, a subliniat el. "În fiecare zi îşi oferă mai multe opţiuni, în fiecare zi îşi întăreşte capacităţile, în fiecare zi continuă să destabilizeze ceea ce este deja o situaţie foarte tensionată".

Purtătorul de cuvânt a amintit că Statele Unite nu au intenţia de a desfăşura nicio operaţiune în Ucraina, ţară nemembru NATO, în timp ce primii dintre cei 3.000 de soldaţi americani trimişi pentru a "linişti" aliaţii de pe flancul estic al NATO au început să se poziţioneze în Polonia. si Romania.

Ei ar putea participa la operaţiuni de ajutor dacă cetăţenii americani care locuiesc în Ucraina ar intra în aceste ţări în cazul unei invazii ruseşti, dar acest lucru nu ar trebui să fie necesar, a menţionat John Kirby. Statele Unite avertizează de câteva săptămâni că nu intenţionează să evacueze cu ajutorul militarilor pe americanii din Ucraina, aşa cum a făcut la Kabul vara trecută.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Șeful Pentagonului a anunțat când vor intra în luptă în Ucraina avioanele F-16
Șeful Pentagonului a anunțat când vor intra în luptă în Ucraina avioanele F-16
Avioanele de luptă F-16 vor începe să ajungă în Ucraina în acest an, a anunțat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în timpul unei întâlniri în format Ramstein. "Anul...
#tensiuni Rusia Ucraina, #Pentagon, #Statele Unite Rusia, #franta rusia, #Vladimir Putin , #Statele Unite