Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 12:19
2779 citiri
Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”
Liderul PNL Timiș Alin Nica a criticat PSD FOTO Facebook / Alin Nica

Coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce PSD a adus în discuție modificarea sistemului de taxare și introducerea impozitării progresive.

Mai mulți liberali, printre care și liderul PNL Timiș Alin Nica au ieșit la rampă și au lansat critici la adresa social-democraților.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat în urmă cu o zi, 17 mai, că susține introducerea impozitului progresiv.

„Există şi o redimensionare, şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să avem o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele. (...) Ori intrăm într-o logică, precum toate ţările dezvoltate, ori încercăm să ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a declarat Ciolacu, luni, la sediul partidului.

Totodată, conform unor surse politice citate de News.ro, Ciolacu s-ar fi întâlnit ieri cu Nicolae Ciucă pentru a-i prezenta premierului propunerile partidului de introducerea impozitului progresiv.

Atacul liberalilor

De cealaltă parte, liberalii au lansat mai multe critici la adresa social-democraților. Printre ei a fost și liderul PNL Timiș Alin Nica, care a declarat într-un interviu pentru Profit News TV că propunerea PSD de deducere fiscală este una populistă.

”Sigur că este o măsură populistă, haideţi să vorbim deschis, şi am încercat să fiu mai diplomat dar nu mi se pare o abordare constructivă în contextul economic actual. Nu mi se pare o propunere raţională. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, dacă nu e în interesul ţării”.

”Nu e în interesul ţării să amăgeşti populaţia cu surplusuri la venituri care nu sunt sustenabile. Dacă economia are probleme, nu poate să susţină venituri mai mari, este foarte simplu”, a mai spus Nica.

Despre acest subiect a vorbit și vicepreședintele PNL Alina Gorghiu care a transmis că nu este de acord cu o posibilă schimbare a cotei unice în viitorul apropiat și că electoratul liberal și își dorește asta.

„Electoratul de dreapta îşi doreşte să conservăm cota unică, motiv pentru care, nu doar pentru că este în programul de guvernare, la noi nu s-a pus deloc problema de modificare a acestei impozitări”, a afirmat Gorgiu la Profit TV.

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#tensiuni coalitie, #coalitie de guvernare, #Alin Nica, #PNL Timis, #cota unica, #PSD, #marcel ciolacu, #Alina Gorghiu , #criza coalitie