WTA reactioneaza dur in scandalul momentului din tenis: Nu toleram un asemenea comportament!

Marti, 22 Martie 2016, ora 17:165592 citiri
WTA reactioneaza dur in scandalul momentului din tenis: Nu toleram un asemenea comportament!
Foto: Hepta.ro

Presedintele WTA, Steve Simon, a reactionat dur dupa ce in lumea tenisului au aparut tot mai multe voci ce sustin ca jucatoarele ar trebui sa primeasca mai putini bani decat barbatii.

Prin intermediul unui comunicat de presa, Steve Simon le-a atras atentia celor ce apeleaza la astfel de declaratii.

"WTA nu tolereaza un asemenea comportament, ce incalca al nostru Cod de Conduita. WTA ramane ferma pe pozitie si aminteste ca a fost infiintata pe principii de egalitate. Sunt mandru de toate sportivele care zilnic muncesc din greu si fac sacrificii. Tenisul se imbogateste atat din munca barbatilor cat si a femeilor", se arata in comunicatul de presa al sefului WTA.

Prima victima cu greutate din scandalul care a lovit tenisul mondial

Intreg scandalul a inceput dupa ce Raymond Moore, cel care pana marti a fost directorul turneului de la Indian Wells, a declarat ca WTA profita de succesul circuitului masculin si ca, daca ar fi fost jucatoare de tenis, i-ar fi multumit in fiecare seara lui Dumnezeu pentru Roger Federer si Rafael Nadal, care au dus departe acest sport.

In urma acestei declaratii, Raymond Moore si-a dat demisia de la carma Indian Wells.

Declaratiile lui au provocat insa reactii dintre cele mai vehemente. Daca Djokovici a fost in parte de acord cu ideea ca baietii ar trebui sa primeasca mai multi bani, Martina Navratilova a vorbit chiar despre boicotarea turneului de la Indian Wells.

C.S.