"Wimbledon a comis-o". Organizatorii au refuzat initial sa-i dea un wild card senzatiei Emma Raducanu

Duminica, 04 Iulie 2021, ora 11:01
5906 citiri
"Wimbledon a comis-o". Organizatorii au refuzat initial sa-i dea un wild card senzatiei Emma Raducanu
Emma Raducanu

Organizatorii turneului de la Wimbledon au refuzat initial sa-i acorde wild card jucatoarei Emma Raducanu, a dezvaluit, duminica, jurnalistul John Lloyd de la Daily Mail, conform news.ro.

Sportiva cu origini romane si chineze care reprezinta Marea Britanie a fost foarte aproape sa nu joace la Wimbledon.

Federatia britanica de tenis (LTA) a propus-o organizatorilor pentru un wild card, dar raspunsul initial a fost negativ.

"Si ce au spus cei Wimbledon? Ei au spus: "Neah, nu ne place ideea de a da un wild card cuiva care este pe locul 300 in lume". Cand Emma a primit vestea, am auzit ca atitudinea ei a fost: "OK, ce trebuie sa fac pentru a le arata ca gresesc?" Ei bine, trebuie sa castigi meciuri, asa ca ea a castigat doua partide la Nottingham, saptamana trecuta si organizatorii de la Wimbledon i-au dat wild card-ul", a scris el in Mail On Sunday.

"Dar parerea mea este ca nu ar fi trebuit sa castige acele meciuri pentru a obtine wild card-ul. Uitati-va la atitudinea ei! A meritat acel wild card. LTA le-a spus ca aceasta este cea pe care o propunem si ei au refuzat-o. Cine sunt ei pentru a face asta? De ce, pentru ca este turneul lor? Nu sunt calificati, nu sunt cu Emma zi de zi, nu stiu ce o motiveaza.

Acesti antrenori sunt in jurul ei zi de zi, o stiu si organizatorii de la Wimbledon ar trebui sa aiba incredere in ei, de aceea sunt oamenii de top in LTA. Daca nu ar fi primit wild card-ul, ar fi intrat in calificari si, daca ar fi pierdut la Wimbledon, ei ar fi spus: "Ei bine, nu l-ar fi meritat (n.r. - wild card-ul)". Dar este o jucatoare tanara, oricine poate pierde un meci in calificari pe un teren cu iarba umeda. Raducanu a meritat sansa de a fi pe scena mare si a fost aproape sa nu o obtina. Wimbledon a "comis-o"!", a continuat el.

Jucatoarea Sorana Cirstea, locul 45 WTA, a fost eliminata, sambata, de sportiva britanica de origine romana Emma Raducanu, locul 338 WTA, in turul al treilea al turneului de grand slam de la Wimbledon.

Raducanu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, intr-o ora si 39 de minute.

In faza urmatoare, Raducanu o va intalni pe sportiva australiana Ajla Tomljanovic, numarul 75 mondial.

Victoria de sambata o va propulsa pe jucatoarea de 18 ani in TOP 200 WTA. In clasamentul live, ea este acum pe locul 175 WTA.

Raducanu s-a nascut in Canada din tata roman si mama chineza si este in Marea Britanie de la varsta de doi ani.

Reacție urâtă la adresa Simonei Halep: "Nu-mi place că primește wild-carduri". Ce spune Sorana Cîrstea despre revenirea rivalei sale în tenis
Reacție urâtă la adresa Simonei Halep: "Nu-mi place că primește wild-carduri". Ce spune Sorana Cîrstea despre revenirea rivalei sale în tenis
Deși s-a comportat onorabil la Miami și a fost întâmpinată cu simpatie, nu toată lumea pare fericită cu revenirea Simonei Halep pe teren. Conform Sportskeeda, sunt destui fani care că...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Emma Raducanu, #wimbledon, #wild card, #senzatie , #Wimbledon
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
ZiareCom e balbaita?! La ora 11.11 aceiasi "veste" din link