Un fost antrenor al Simonei Halep pune umarul la ascensiunea fulminanta a lui Marius Copil

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 09:13
13673 citiri
Un fost antrenor al Simonei Halep pune umarul la ascensiunea fulminanta a lui Marius Copil
Foto: Hepta.ro

Daca la feminin, Simona Halep si Monica Niculescu tin capul de afis, la masculin, Marius Copil este cel mai in forma roman, tinand cont ca Horia Tecau si Florin Mergea, specialisti ai jocului de dublu, revin dupa perioade dificile (primul abia a scapat de o accidentare, iar cel de-al doilea a schimbat partenerul).

Aradeanul Copil are 6 victorii in ultimele doua saptamani. Un rol important in ascensiunea sa o are Andrei Mlendea, fostul antrenor al Simonei Halep.

"Din februarie, de cand lucrez cu Andrei Mlendea, am schimbat cateva chestii si se pare ca incep sa dea roade", a dezvaluit Copil, pentru Ziare.com.

Mlendea (30 de ani) este antrenorul din 2013 al Simonei Halep, dar a lucrat o perioada si cu sarboaica Jelena Jankovici. Cu Mlendea, in 2013, Halep a prins Turneul Campioanelor de la Sofia, intrand intre primele 20 de jucatoare ale lumii.

Revenind la Copil, din staff-ul primei rachete a echipei de Cupa Davis a Romaniei mai fac parte antrenorul Cosmin Georgescu, preparatorul fizic Dan Cristea, dar si un mental coach.

"Am inceput sa lucrez mult la partea mentala, cu un psiholog sportiv, Ioan Popoviciu", ne-a spus Copil.

Se simte mai bine la turneele ATP decat la challengeruri

Marius Copil (26 de ani si locul 175 ATP), care la un moment dat iesise din Top 200 mondial, joaca excelent de doua saptamini incoace. Urcusul a inceput saptamana trecuta, la turneul ATP de la Anvers, competitie dotata cu premii totale de 566.525 euro.

In Belgia, Marius a trecut de calificari (doua meciuri), apoi a facut doua victime cu nume pe tabloul principal (una fiind portughezul Joao Sousa, locul 33 ATP), oprindu-se in sferturi, unde a fost eliminat de belgianul David Goffin, caruia insa i-a luat un set. Romanul a adunat o suma frumusica, 16.380 euro, precum si 45 de puncte ATP, care l-au ajutat sa urce 23 de pozitii in clasament.

"Joc mai bine in turneele ATP decat in cele challenger. In ATP, concentrarea este mai mare, la challengeruri, vestiarele sunt inghesuite, organizarea nu este chiar atat de buna", mai spune Copil, care are victorii, in circuitul ATP, la croatul Marin Cilin (castigator la US Open 2014), la francezul Gilles Simon si la spaniolul Marcel Granollers.

Mizati ca produce cel putin 10 asi pe meci!

Copil prefera suprafetele rapide, avand un serviciu devastator, si nu-i convine cand este pus sa joace pe zgura. Romanul detine recordul celui mai iute serviciu de la Australian Open, 242 km/h, la meciul cu Stan Wawrinka, din 2015. La ora respectiva, elvetianul era detinatorul trofeului.

Cu acel serviciu, Copil este pe locul 12 in topul celui mai rapide servicii adin toate timpurile (pe primul loc este australianul Sam Groth, cu 263,4 km/h, performanta atinsa in 2012).

De altfel, la Anvers, in cele trei meciuri de pe tabloul principal, Copil a servit cel putin 10 asi, in doua dintre cele trei meciuri disputate. In primul tur, contra lui Sousa, Copil a servit 9 asi, contra lui Steve Darcis (locul 120 ATP, la ora respectiva) a reusit 10 asi, iar la jocul cu Goffin a servit, in total, 14 asi! Partida cu Darcis a fost singura de doua seturi.

Cel mai rapid serviciu in circuitul ATP din 2016!

Dupa Anvers, Copil s-a mutat la Budapesta, in aceasta saptamana, la un challenger dotat cu premii de 64.000 de euro plus ospitalitate (cazare si masa asigurate de organizator). A trecut lejer de primele doua meciuri de pe tabloul principal, iar vineri va evolua in "sferturi".

Acolo, va intalni castigatorul din partida Thomas Fabbiano (Italia, favorit 3) - Marton Fucsovics (Ungaria). Meciul are loc joi, astfel ca aradeanul va avea o zi in plus de odihna, la jocul din "sferturi". La casa de pariuri online Unibet, maghiarul Fucsovics (24 de ani si locul 153 ATP), care evoleaza acasa, este favorit, cu o cota de 1,57 la victorie. Italianul Fabbiani (27 de ani si locul 120 ATP) are cota 2.35 la victorie.

In "optimi", la Budapesta, miercuri, la meciul cu Vincent Millot (favorit 8), Marius Copil s-a impus cu 7-6 (6), 6-1, iar in primul set a servit fabulous, cu 239 km/h, la 16 minute de la startul confruntarii. Este cel mai rapid serviciu inregistrat in cicuitul ATP in 2016.

In acest an, mai iute decat Copil a servit doar polonezul Hubert Hurlacz (243 km/h), dar la un meci din Cupa Davis, nu in circuitul ATP!

"Am un serviciu de 244 km/h, la Anvers", sustine Copil, dar performanta aceasta inca nu a fost inregistrata oficial!

Pentru accederea in sferturile de finala la challengerul de la Budapesta, romanul si-a asigurat deja 1.000 de euro si 8 puncte ATP, care il vor ajuta sa mai urce in continuare in clasament mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Marius Copil rezultate, #antrenor Marius Copil, #rezultate Marius Copil , #pariuri