Turneele de tenis din China, inclusiv Turneul Campioanelor, anulate din cauza crizei COVID

Vineri, 24 Iulie 2020, ora 09:13
1818 citiri
Turneele de tenis din China, inclusiv Turneul Campioanelor, anulate din cauza crizei COVID
FOTO Pixabay

Cele doua circuite profesioniste de tenis, ATP (masculin) si WTA (feminin), au anuntat, vineri, ca au fost anulate toate turneele din acest an din China, inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen, dupa ce ce autoritatile chineze au anulat toate evenimentele sportive internationale de pe teritoriul tarii din cauza pandemiei de coronavirus, relateaza Reuters.

Administratia Generala a Sportului, cel mai inalt organism sportiv din China, a anuntat in urma cu doua saptamani ca doar competitiile-test pentru Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing 2022 vor avea loc in acest an.

ATP si WTA au sperat ca turneele lor vor fi exceptate de la regula, in incercarea de a avea in calendar cat mai multe turnee posibil, avand in vedere sezonul perturbat, insa in cele din urma au acceptat decizia.

''Suntem extrem de dezamagiti ca evenimentele de clasa mondiala din China nu vor avea loc anul acesta'', a afirmat directorul executiv al WTA, Steve Simon, intr-un comunicat.

WTA avea sapte turnee in China in calendarul sau provizoriu pentru restul anului 2020, inclusiv Turneul Campioanelor, care incheia stagiunea. Circuitul se va relua pe 3 august, cu Palermo Open, dupa o pauza de cinci luni.

ATP a anulat patru competitii, Shanghai Masters, singurul Masters 1.000 din Asia, China Open de la Beijing, un eveniment ATP 500, precum si turneele de la Chengdu si Zhuhai, turnee ATP 250.

''Cu inima grea anuntam ca turneele ATP nu se vor disputa anul acesta in China'', a transmis presedintele ATP, italianul Andrea Gaudenzi.

''Respectam decizia guvernului chinez de a face ce e mai bine pentru tara, ca raspuns la o situatie globala fara precedent'', a adaugat fostul tenisman.

Turneul Campioanelor, WTA Finals, dotat cu premii totale de 14 milioane de dolari, reuneste cele mai bun opt jucatoare si cele mai bun opt perechi de dublu ale anului, anul trecut s-a mutat la Shenzhen, dupa ce a fost gazduit de Singapore din 2014.

Steve Simon a precizat saptamana aceasta pentru Reuters ca are planuri de rezerva pentru editia din acest an a Turneului Campioanelor, fara a oferi alte detalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Miriam Bulgaru e în optimile turneului ITF de la Koper
Miriam Bulgaru e în optimile turneului ITF de la Koper
Jucătoarea română de tenis Miriam Bianca Bulgaru s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Koper (Slovenia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după ce a...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#tenis, #China, #turnee , #Turneul Campioanelor