Familia Tiriac ii raspunde lui Alexis Ohanian: "Ar fi o adevarata rusine sa periclitati imaginea unei legende"

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 07:56
9407 citiri
Familia Tiriac ii raspunde lui Alexis Ohanian: "Ar fi o adevarata rusine sa periclitati imaginea unei legende"
Ion Tiriac Jr FOTO facebook

Victoria Serenei Williams in fata Simonei Halep, la Australian Open, a fost urmata de o avalansa de reactii ale sotului acesteie, Alexis Ohanian, la adresa lui Ion Tiriac, pe care l-a facut sexist, rasist si clovn.

Omul de afaceri roman nu i-a raspuns, dar, conform gsp.ro, a facut-o in schimb, fiul sau, Ion Ion Tiriac, intr-o scrisoare deschisa postata pe twitter si

"Catre sotul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumnevoastra pe twitter, cu un amestec de neincredere si dezgust. Numele Tiriac are o traditie de 70 de ani in lumea sportului si Gentleman-ul la care faceti dumnevoastra referire a scris cateva capitole importante in cartea tenisului mondial, in ultimele decenii. Acest om bun, fost jucator, antrenor, manager sau organizator de turnee, caruia dumnevoastra ii aruncati cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici ambasadori ai acestui sport si inca este, la varsta de 82 de ani.

Respectul pe care noi i-l purtam doamnei Williams este unul imens. Asa si trebuie sa fie. Ea va ramane in istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide usi pentru generatiile mai tinere de atleti, din toate sporturile. Din toate aceste motive, noi ii suntem recunoscatori.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi raspunde mesajului dumnevoastra total deplasat este acela ca vorbele sunt usor interpretate in ziua de azi, prin intermediul multitudinii de platforme existente. Discursul liber nu trebuie sa fie gresit inlocuit cu defaimarea gratuita. In umila mea opinie, si voi folosi un citat foarte bine cunoscut "odata cu puterea vin si marile responsabilitati". Ca sot al doamnei Willims, dumnevoastra nu reprezentati numai propria opinie cand vorbiti despre sport, ci si vocea unui simbol. Ar fi o adevarata rusine sa periclitati imaginea unei legende, din cauza unor mesaje emotionale postate pe twitter.

Sper ca prin intermediul acestor catorva propozitii sa aduc o urma de intelepciune in viitoarele dumnevoastra declaratii publice. Poate si ceva respect pentru un om independent, un adevarat iubitor si care a contribuit la ridicarea acestui sport. Felicitari Serenei, o victorie meritata. Sa mergi tot inainte si sa scrii istorie in cariera ta minunata!"

Citeste si

"Din 1926 nu m-am simtit asa" Raspuns sarcastic al Serenei Williams dupa ce a invins-o pe Simona Halep

FOTO Mesajul acid transmis omenirii din loja Serenei Williams

Ion Țiriac a plecat de la meciul Irinei Begu. Cât de aproape a fost românca de o mare victorie, contra unei favorite
Ion Țiriac a plecat de la meciul Irinei Begu. Cât de aproape a fost românca de o mare victorie, contra unei favorite
Tenismena Irina Begu (128 WTA), revenită recent în circuit după 7 luni de pauză, a trecut pe lângă o mare victorie în turul secund al turneului WTA 1000 de la Madrid. Astfel, Irina Begu a...
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale...
#Ion Tiriac, #raspuns, #Serena Williams, #Alexis Ohanian , #stiri tenis