Tiriac, facut praf in presa spaniola: "Un personaj ciudat, o mentalitate din alte timpuri. Trebuie sa fim precauti cu el"

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 15:52
39163 citiri
Tiriac, facut praf in presa spaniola: "Un personaj ciudat, o mentalitate din alte timpuri. Trebuie sa fim precauti cu el"
Ion Tiriac FOTO Twitter

Ion Tiriac (81 de ani) este patronul turneului de la Madrid si a investit mult in aceast competitie. Chiar si-asa, stilul sau nonconformist, limbajul colorat, disputele cu femeile, i-au conturat portretul unui personaj sexist, interesat exclusiv de partea financiara, "un om ciudat alaturi de care trebuie sa traim".

Intr-un articol de pe Yahoo News, editia spaniola, Ion Tiriac este vazut ca unul dintre cele mai colorate personaje din circuit, cu o lunga istorie de neintelegeri si de batalii in spate.

"Ion Tiriac este din alta perioada. Acest excentric miliardar roman s-a nascut acum 81 de ani, si in unele cazuri si mentalitatea ii este din alte timpuri. In plus, nu obisnuieste sa isi muste limba; atunci cand are ceva de spus, o face, fara sa se gandeasca la consecinte sau la cat de sensibil e mesajul sau", se arata in articol.

Cariera sa din tenis este una frumoasa, insa presarata cu destul momente anecdotice sau excentrice, mai scrie autorul. "In anii '70 au existat incercari de a stabili turnee mixte in care barbatii si femeile se intreceau in conditii de egalitate completa, fara distinctie de categorii. Tiriac a fost primul care a jucat un meci oficial impotriva unei femei: Abbie Maynard, la turneul de la Fairfield (Connecticut) din 1975. Rezultatul: o dubla de 6-0 fara sa-si deranjeze mustata".

Dupa retragerea sa la sfarsitul anilor '70, a fost antrenorul unor jucatori precum Ilie Nastase, argentinianul Guillermo Vilas (de aceea a invatat spaniola), Mary Joe Fernandez, Marat Safin sau Goran Ivanisevic. De asemenea, a fost agentul al lui Boris Becker pentru o mare parte din cariera, iar in paralel a inceput prospere afaceri care l-au dus in postura de a fi o prezenta constanta in Forbes.

Dincolo insa de afacerile infloritoare sunt actiunile lui, amintindu-se de ideea nebuneasca de a "vopsi" zgura in albastru la Madrid, starnind un scandal monstru.

Sunt pomenite apoi conflictele pe care Ion Tiriac le-a avut cu jucatori celebri din circuit, precum Nadal sau Serena. Despre spaniol spunea in 2005 ca "e uimitor cum un jucator care nu stie tenis castiga ata de multe meciuri".

Apoi, sunt faimoasele lui declaratii despre egalitatea de premii intre barbati si femei. "Va voi spune, respectuos, ca imi plac foarte mult femeile, mai ales cand au picioarele lungi si elegante. Sunt elegante si pe terenul de tenis. Nu am nicio problema sa le dau premii egale, dar aduceti-mi acelasi lucru rezultate economice ca barbatii. Cand audienta pentru meciurile masculine este de patru ori mai mare decat cea a femeilor, exista o problema cu egalitatea premiilor".

Concluzia articolului

"Avand in vedere varsta lui destul de avansata, pare putin probabil sa se razgandeasca vreodata. Si in cazul unei personalitati atat de puternice ca a lui, trebuie sa fii deosebit de precaut, deoarece exista intotdeauna riscul ca el sa decida sa-si ia turneul in alta parte, cu consecintele economice pe care le-ar avea. Deocamdata se pare ca nu vom avea de ales decat sa invatam sa traim la Madrid cu ciudateniile acestui om bizar".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Francezul Arthur Rinderknech s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti şi e dotat cu...
Cel mai bun tenismen român, dezamăgit de Ion Țiriac: ”Fiecare e pe barba lui. Nu mai am ce să comentez...”
Cel mai bun tenismen român, dezamăgit de Ion Țiriac: ”Fiecare e pe barba lui. Nu mai am ce să comentez...”
Tenismanul Filip Cristian Jianu, cel mai valoros român al momentului, locul 282 ATP. învins de moldoveanul Radu Albot în runda finală a calificărilor turneului Ţiriac Open (ATP 250), a...
#Ion Tiriac, #madrid open, #ion tiriac presa spaniola , #stiri tenis
Comentarii