Tenismenele din România și-au aflat programul înainte de Australian Open. Unde au loc primele turnee din 2022

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 17:032568 citiri
Tenismenele din România și-au aflat programul înainte de Australian Open. Unde au loc primele turnee din 2022
Australian Open e primul Grand Slam al anului

Federaţia Australiană de Tenis (Tennis Australia) a anunţat, joi, programul turneelor pe care le va organiza în 2022, înaintea primului Grand Slam al anului, Australian Open, care va avea loc la Melbourne între 17 şi 30 ianuarie, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Astfel, primul eveniment al anului 2022 va fi Cupa ATP, care va demara la Sydney chiar pe 1 ianuarie şi va fi dotată cu premii totale de 10 milioane de dolari.

''Nu mai e o ştire pentru nimeni că pandemia, cu închiderea frontierelor şi diferite rate de vaccinare, a pus piedici majore'', a declarat Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia.

''Din acest motiv am aşteptat cât mai mult posibil pentru a garanta condiţii optime pentru jucători şi fani, în maximum de locuri posibile'', a adăugat oficialul.

Turneul masculin pe echipe, Cupa ATP, câştigat anul trecut de Rusia, condusă de Daniil Medvedev şi Andrei Rublev, va deschide noul sezon. Competiţia va fi urmată, în a doua săptămâna a anului, de Sydney Tennis Classic, un eveniment ATP-WTA.

La Melbourne vor avea loc trei turnee, două WTA şi unul ATP, în perioada 3-9 ianuarie, înaintea Openului Australiei, pentru care toţi jucătorii vor trebui să fie vaccinaţi.

Adelaide va găzdui patru turnee, două feminine şi două masculine, consecutive, în perioada 2-15 ianuarie.

Nu mai puţin de 17 turnee, un număr record, vor avea loc în statele australiene Victoria, New South Wales şi South Australia înaintea primului turneu de Mare Şlem al anului.

''Este foarte important să avem cei mai buni jucători din lume la turneele din Australia, pentru a inspira viitoarea generaţie de jucători şi pentru a creşte interesul şi entuziasmul pentru acest sport'', a subliniat Craig Tiley.

Tiley a precizat că în acest an calificările pentru Australian Open vor avea loc la Melbourne, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, au avut loc în Orientul Mijlociu.

Sursa:AGERPRES
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News