Sorana Cirstea, dupa calificarea in turul 3 la US Open: "Aceasta e credinta mea, simt ca jocul meu e bun, simt ca atunci cand joc bine pot invinge pe oricine"

Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 14:56
5239 citiri
Sorana Cirstea, dupa calificarea in turul 3 la US Open: "Aceasta e credinta mea, simt ca jocul meu e bun, simt ca atunci cand joc bine pot invinge pe oricine"
Foto: Facebook / Sorana Cirstea

Jucatoarea romana de tenis Sorana Cirstea, calificata in turul al treilea la US Open, dupa o victorie in trei seturi in fata britanicei Johanna Konta, a noua favorita, 2-6, 7-6 (5), 6-4, a declarat ca este bucuroasa ca joaca din nou dupa lunga pauza impusa de pandemia de coronavirus.

''Am jucat bine de la editia de anul trecut a US Open. Au fost niste ani foarte frustranti pentru mine, deoarece ma pregatesc bine, fac lucrurile care trebuie, sunt in forma, sunt bine din punct de vedere mental. Insa, cumva, nu am rezultatele la care sper. E frustrant, pentru ca muncesti din greu, iar rezultatele nu vin. E foarte greu sa iti gasesti motivatia. Iar in aceasta pauza lunga m-am antrenat tot timpul'', a declarat Cirstea pentru WTA Insider.

''Cu doua saptamani inainte de US Open am avut o cadere. Eram foarte obosita si am spus ca am nevoie de cateva zile libere. Am simtit ca muncesc bine, Am simtit ca va veni si momentul meu, trebuie doar sa am rabdare.

Aceasta e credinta mea, simt ca jocul meu e bun, simt ca atunci cand joc bine pot invinge pe oricine. Iar aceasta incredere ma tine in priza, ma tine pe teren. Chiar daca pierd un meci, increderea ca oricand se poate schimba ceva, mai ales pentru ca jocul este bun'', a mai spus romanca.

Sorana Cirstea a relatat cum a facut fata perioadei de pauza din timpul pandemiei de coronavirus: ''La inceputul pandemiei am stat cateva zile, dar apoi am inceput sa ma pregatesc, crezand ca tenisul se va relua pe 15 mai, pe 15 iunie sau pe 15 iulie. Asa ca am continuat sa ma pregatesc pentru reluarea circuitului. iar la inceputul lui august eram complet distrusa, obosita, consumata mental.

Mi-am spus ca am nevoie de cel putin cinci zile libere. Toata lumea din echipa mea s-a panicat. Spuneau ca 'Doamne, dar mergem la US Open, nu acum'. Iar eu am zis 'daca nu voi avea cateva zile libere, nu va iesi nimic'. Nu a fost usor, mai ales pentru noi, care ne antrenam mereu cu un obiectiv in minte. Ma pregatesc pentru US Open, pentru Roland Garros, pentru Roma. Nestiind pentru ce te antrenezi, e foarte rar in sport. Cred ca multi dintre noi s-au luptat cu acest lucru, nestiind cand vor reveni in actiune si pe ce suprafata. M-am antrenat tot timpul pe hard si dintr-o data am plecat la Palermo (zgura) sa joc si nu aveam nicio idee ce se intampla''.

''Cred ca am o echipa buna langa mine, o familie care ma tine cu picioarele pe pamant. Au acceptat totul si reactiile pe care le-am avut. Le sunt recunoscatoare pentru acest lucru. Bineinteles, am un psiholog care ma ajuta din acest punct de vedere si ma face sa simt placerea de a juca'', a subliniat jucatoarea de 30 de ani, aflata pe locul 77 in lume.

''Din cauza pandemiei, cred ca toata lumea se bucura de revenirea in circuit, se bucura de antrenamente, de meciuri. Asta am facut toata viata si iei totul de-a gata. Iar cand nu mai ai acest lucru, zici, vreau sa joc, vreau competitie. Dar in viata de zi cu zi nu exista competitie. Imi lipsesc fluturasii, imi lipsesc acele emotii. Sunt bucuroasa ca joc din nou'', a concluzionat Cirstea.

Johanna Konta a declarat, la randul sau, ca a fost mai buna in primul set, dar per total Cirstea a fost superioara.

''Cred ca nivelul meu a fost mai ridicat decat al ei in primul set. Ne-am luptat de la egal la egal, cred. Am facut tot ce am putut, am luptat din greu. Am incercat sa gasesc o cale sa o scot din ritmul bun de joc pe care il avea. Per total ea a fost jucatoarea mai buna in cele din urma'', a spus Konta, citata de Reuters.

Cirstea, care a ajuns in turul al treilea la US Open pentru a treia oara in cariera, va juca pentru un loc in optimi cu Karolina Muchova (Cehia), cap de serie numarul 20.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Sorana Cirstea calificare us open , #stiri tenis