Sofia Kenin intra pe o lista extrem de selecta a tenisului mondial, dupa succesul la Australian Open

Duminica, 02 Februarie 2020, ora 09:00
11944 citiri
Sofia Kenin intra pe o lista extrem de selecta a tenisului mondial, dupa succesul la Australian Open
Foto: Twitter / Australian Open

Sofia Kenin din Statele Unite a castigat sambata primul sau titlu de Mare Slem din cariera, la doar 21 de ani, dupa ce a invins-o in finala de la Antipozi pe Garbine Muguruza din Spania, scor 4-6, 6-2, 6-2.

Pana in Australia, Sofia nu trecuse de turul 4 la niciun turneu de Grand Slam, iar acum a preluat coroana de la Naomi Osaka, cea care triumfase anul trecut dupa o finala cu Petra Kvitova.

Kenin intra pe o lista extrem de selecta a marilor campioane care au luat primul titlu major la Australian Open, cea mai titrata tenismena de pe aceasta lista fiind imensa Martina Hingis din Elvetia.

Sofia Kenin o invinge pe Muguruza si castiga Australian Open

Precedenta jucatoare care castigase in premiera un titlu de Grand Slam la Australian Open se numea Caroline Wozniacki, care in 2018 o invingea intr-o finala tensionata pe Simona Halep, dupa 6-4 in setul decisiv. Daneza s-a retras definitiv din tenis chiar dupa aceasta editie de AO, iar turneul de la Antipozi a si ramas singurul ei trofeu major din cariera, pe langa si un Turneu al Campioanelor.

O castigatoare in premiera a unui turneu de GS a mai fost la Australian Open abia in 2006, cand Amelie Mauresmo triumfa in fata unei Justine Henin care era nevoita sa se retraga. De asemenea, in 2001, un alt nume mare din istoria tenisului reusea sa ia primul titlu de Grand Slam la Melbourne, e vorba de Jennifer Capriati, care trecea de Martina Hingis.

Daca am ajuns la sportiva din Elvetia, trebuie spus ca si ea a obtinut primul trofeu major la AO. Se intampla in 1997, cand dupa o finala cu frantuzoaica Mary Pierce, Hingis devenea campioana la doar 17 ani. Aceeasi Pierce castiga primul sau GS tot la Melbourne, in 1995, la 20 de ani, in finala cu Arantka Sanchez Vicario, din Spania.

In fine, in 1980 aparea pe scena tenisului feminin mondial Hana Mandlikova, care reusea sa castige primul ei titlu major la Australian Open. Sportiva din Cehia s-a mai impus si la Roland Garros in 1981, dar si la US Open in 1985.

Reamintim ca Sofia Kenin s-a impus in finala cu Garbine Muguruza sambata dimineata, iberica trecand de Simona Halep in semifinale, dupa un meci pe alocuri dramatic, scor 7-6, 7-5.

Reactia Sofiei Kenin dupa victoria din finala de la Australian Open 2020

Dupa trofeul cucerit in Australia, Kenin va urca pe locul 7 mondial WTA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sofia Kenin intra pe lista extrem, #Kenin se impune Australian Open lista, #Kenin alaturi de Hingis Mauresmo sau , #Australian Open