Decizia care i-a lăsat mască pe toți: Simona Halep vrea să dea banii înapoi statului român!

Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 09:44
23079 citiri
Decizia care i-a lăsat mască pe toți: Simona Halep vrea să dea banii înapoi statului român!
Simona Halep FOTO Facebook

Simona Halep a luat o decizie care poate părea surprinzătoare. Ea este singura sportivă din România care a anunțat că este gata să returneze banii pe care Comitetul Olimpic i-a cheltuit cu pregătirea ei.

Simona Halep, dar și alte jucătoare din România (Sorana Cârstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Patricia Țig) au refuzat să mai participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, invocând diverse motive.

Asta în condițiile în care COSR-ul investise deja o sumă de bani pentru pregătirea adecvată a sportivelor.

FOTO Kira Hagi, fata lui Gică Hagi, face un cuplu de senzație cu băiatul cântăreței Nicole

Singura pregătită să dea banii înapoi e Simona Halep, chiar dacă era evident că accidentarea de la Roma nu îi permitea să joace.

"Tenisul este o disciplină medaliată la Rio. Când Federația Română de Tenis a propus înființarea unui lot pentru Tokyo, cu sportivi precum Halep, Begu, Tecău, nimeni nu era nebun să nu accepte un asemenea lot.

Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm analiza comisiilor, medicală, tehnică, olimpică, etică, apoi vom convoca o ședință a Comitetului Executiv. Pe 21 octombrie vom lua o decizie.

Simona Halep este singurul sportiv care a spus că, dacă se decide să se dea banii înapoi, este gata să ramburseze suma primită de la Comitetul Olimpic.

Am apreciat atitudinea ei, chiar dacă avem dovezi clare că ea de fapt a fost accidentată. Pentru că este un sportiv profesionist și și-a dorit să ajungă la Jocurile Olimpice, dar nu a putut din cauza unei accidentări" - a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR, pentru Radio Gold FM.

Până la urmă, tenisul a fost reprezentat la Tokyo doar de Mihaela Buzărnescu (simplu), Raluca Olaru și Monica Niculescu (dublu).

WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
Turneul WTA 1000 de la Madrid programează astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, în absența Simonei Halep, care a refuzat din motive medicale wild-card-ul oferit de...
Simona Halep, la coada clasamentului WTA. Pe ce loc este acum românca
Simona Halep, la coada clasamentului WTA. Pe ce loc este acum românca
Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Cîrstea a coborât un loc şi este pe 30,...
#Simona Halep, #COSR, #jocurile olimpice, #Sorana Cirstea, #Irina Begu, #Ana Bogdan , #stiri tenis