Seful tenisului mondial, despre Simona Halep, Ion Tiriac, Ilie Nastase si impresiile dupa vizita in Romania

Marti, 14 Februarie 2017, ora 09:00
8930 citiri
Seful tenisului mondial, despre Simona Halep, Ion Tiriac, Ilie Nastase si impresiile dupa vizita in Romania
Foto: ITF

"Lucrurile merg in directia buna in ceea ce priveste tenisul romanesc", a estimat presedintele Federatiei Internationale de Tenis (ITF), americanul David Haggerty, care a asistat la intalnirea de Fed Cup dintre Romania si Belgia.

"Romania are o cultura a tenisului", iar Simona Halep este "o mare jucatoare", a apreciat David Haggerty, care a acordat un interviu, in exclusivitate, site-ului Federatiei Romane de Tenis.

Aflat la prima vizita in Romania, Haggerty a vorbit despre impresiile sale: "Am avut ocazia sa vizitez Bucurestiul in aceste zile, am fost insotit de Ilie Nastase, si am descoperit un oras viu, frumos, plin de culoare, care mi-a placut. Romania are o istorie bogata in tenis si ati avut jucatori pe locul 1 in lume, pe locul 2 in lume.

Am avut ocazia sa ma intalnesc si cu domnul Tiriac, am avut sansa sa petrec timp cu doi oameni foarte importanti pentru tenisul mondial. Romania are o cultura a tenisului, acum o aveti si pe Simona Halep, o mare jucatoare, importanta pentru tara dumneavoastra".

Haggerty l-a numit "prieten" pe presedintele FR Tenis, George Cosac.

"Eu cred ca lucrurile merg in directia buna in ceea ce priveste tenisul romanesc. O aveti pe Halep, o mare campioana, aveti cativa juniori tineri si foarte talentati, dar trebuie sa intelegeti ca uneori acest proces dureaza. Este nevoie de 5-7 ani de cand plantezi samanta pana cand apare copacul. Asa e si in tenis.

Implementezi programele, dar dureaza pana cand apar si campionii. Oricum, stiu ca va descurcati bine in competitiile ITF, in turneele Tennis Europe, asa ca eu cred ca sunteti pe drumul cel bun. Tenisul din Romania se va dezvolta si sunt convins ca sub conducerea presedintelui George Cosac, cu ajutorul conducerii actuale a Federatiei Romane de Tenis, totul va fi bine".

Haggerty a comentat felul in care FR Tenis a organizat evenimente din calendarul ITF, meciuri din Cupa Davis sau Fed Cup.

"Chiar daca nu sunteti una dintre cele mai mari natiuni din lume, eu cred ca faceti o treaba extraordinara cu resursele pe care le aveti. Sala in care suntem acum arata fantastic. Cred ca a fost construita in 1974, dar ati facut sa arate foarte contemporan, este un loc grozav in care sa se joace si sa se urmareasca tenis, ceea ce este foarte bine", a spus Haggerty.

El a vorbit despre relatia sa cu George Cosac si despre introducerea unor unor programe de dezvoltare a tenisului in tara noastra, pentru a crea "o istorie noua".

"Vorbim de cateva ori pe an, ne intalnim de cate ori avem ocazia. Acum sunt in Bucuresti, la invitatia lui, iar peste doua saptamani o sa ne vedem la Londra, la o intalnire a ITF. Ce m-a impresionat, cand l-am cunoscut pe George, a fost faptul ca intelege foarte bine fenomenul, am avut ocazia sa vorbim despre programul meu si sa descopar ca foarte multe dintre ideile noastre despre viitorul tenisului sunt foarte asemanatoare.

Stiu ca Romania are o mare istorie in tenis, dar eu cred, si George crede, ca trebuie sa cream si o istorie noua. Trebuie sa fim si mai buni decat suntem acum. V-am spus despre intalnirea ITF de la Londra, iar dupa acea intalnire vom pune la punct toate detaliile legate de strategia Federatiei Romane de Tenis, vom lucra impreuna, ca o mare echipa, si cu sprijinul ITF vom da drumul unor programe de dezvoltare a tenisului in Romania", a afirmat Haggerty.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#David Haggerty Simona Halep, #David Haggerty tenis , #stiri tenis
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
@david Copacul a crescut dar nu este plop si este mic de