Se cunosc primele doua sferturi de finala de pe tabloul feminin la Australian Open. Lidera mondiala WTA a avut serioase probleme

Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 12:09
12799 citiri
Se cunosc primele doua sferturi de finala de pe tabloul feminin la Australian Open. Lidera mondiala WTA a avut serioase probleme
Foto: Twitter / Australian Open

Australian Open si-a disputat in aceasta duminica dimineata primele 4 optimi de finala de pe tabloul feminin, astfel ca in acest moment stim in consecinta si primele doua "sferturi" ale acestui tablou.

Nu au lipsit surprizele nici in aceasta zi, asa cum ele au caracterizat intregul turneu, in care marile favorite, cele mai multe dintre ele trebuie spus, au dezamagit.

Astfel, in prima partida a zilei, Petra Kvitova a trecut de Maria Sakkari din Grecia cu ceva emotii, dupa un prim set pierdut la tiebreak, scor 6-7. Iata mai jos cronica intalnirii:

Finalista de anul trecut de la Australian Open merge in sferturile de finala cu mari emotii

Mai departe, Sofia Kenin din SUA, locul 15 mondial in clasament, a dispus tot in trei seturi de marea senzatie a circuitului WTA, Cori Gauff, 15 ani, dupa un 6-0 categoric in setul decisiv.

Noua senzatie a tenisului din circuitul WTA a fost eliminata de la Australian Open, dupa un 0-6 in setul decisiv

O surpriza a avut loc in intalnirea Jabeur - Wang, un meci in care cei mai multi specialisti vedeau de fapt intalnirea dintre cele mai bune prietene Serena Williams si Caroline Wozniacki. Dar Jabeur a trecut de daneza, iar Wang a eliminat-o pe Serena, in turul anterior, asa ca disputa din optimi era una greu de anticipat.

Sportiva din Tunisia s-a impus in doua seturi si a facut istorie pentru tara sa, care are in premiera o tenismena calificata intr-un "sfert" de Grand Slam.

O tenismena din Tunisia continua sa faca senzatie la Australian Open

In fine, lidera mondiala WTA Ash Barty a avut si ea ceva probleme in disputa cu americanca Alison Riske, locul 18 mondial. Scorul a fost unul disputat, 6-3, 1-6, 6-4, dupa o ora si 38 de minute de joc.

La final, Riske putea trimite mansa decisiva in prelungiri, la 4-5 si serviciul, dar totul s-a incheiat cu o dubla greseala. Jocul lui Barty nu a convins deloc fiind presarat de multiple erori nefortate.

Iata mai jos recapitularea rezultatelor de duminica de pe tabloul feminin de la Australian Open:

Petra Kvitova - Maria Sakkari 6-7, 6-3, 6-2

Sofia Kenin - Cori Gauff 6-7, 6-3, 6-0

Ons Jabeur - Qiang Wang 7-6, 6-1

Ash Barty - Alison Riske 6-3, 1-6, 6-4

Asadar, primele doua sferturi de finala, meciuri care vor avea loc marti, sunt:

Ash Barty - Petra Kvitova

Sofia Kenin - Ons Jabeur

Barty si Kvitova s-au mai intalnit si anul trecut tot in sferturi, atunci sportiva din Cehia multipla campioana de Fed Cup s-a impus.

Ultimele optimi de finala vor avea loc luni, iar primul dintre ele va fi cel al Simonei Halep cu Elise Mertens din Belgia, meci LIVE pe Ziare.com de la ora 2 dimineata.

Iata mai jos si celelalte trei partide:

Anett Kontaveit (fav.28) - Iga Swiatek

Garbine Muguruza - Kiki Bertens

Angelique Kerber (fav.17) - Anastasia Pavlyuchenkova (fav.30)

Intregul turneu de Mare Slem de la Antipozi este televizat pe EuroSport.

Darren Cahill a facut o larga prefata a partidei in care Simona Halep va evolua in optimile de la Australian Open

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#se cunosc primele doua sferturi feminine, #Ash Barty a avut si ea, #rezultate optimi duminica Australian Open , #Australian Open