Fara Simona Halep, Romania conteaza pe jucatoare tinere in lupta cu Italia. "Este un moment dificil"

Joi, 15 Aprilie 2021, ora 09:24
2379 citiri
Fara Simona Halep, Romania conteaza pe jucatoare tinere in lupta cu Italia. "Este un moment dificil"
Monica Niculescu

Capitanul-jucator al echipei Romaniei, Monica Niculescu, a declarat ca intalnirea cu Italia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, va fi dificila, dar ea si colegele sale sunt increzatoare.

"Mi-am dorit foarte mult sa fiu aici. Am jucat de foarte multe ori la Fed Cup si mi-am dat sufletul, m-am daruit si imi pare bine ca sunt aici. Sigur, in alta postura. Avem putine emotii pentru ca ne dorim foarte mult sa ramanem in Grupa Mondiala, este un moment dificil pentru noi si ne dorim sa trecem acest pas.

Avem un meci greu, cu Italia, trei fete tinere care vin acum, au avut meciuri foarte bune. Trebuie sa fim atente. O stiu si pe Trevisan, o stiu si pe Cocchiaretto, si pe Paolini, sunt mici de statura, dar rezista foarte mult. La pregatire fizica sunt 'beton'. Vor fi meciuri grele, dar ne dorim sa castigam.

Semifinale de vis in Champions League. Care este programul meciurilor

Daca aveam si publicul era altceva, dar anul trecut am jucat toate turneele, ne-am obisnuit. Avem incredere, ne place terenul, ne plac mingile, totul merge conform planului si sper sa facem o treaba buna vineri. Cred ca ma ajuta foarte mult faptul ca joc dublu. La dublu eu sunt cea care ia initiativa. Fetele joaca foarte bine. Din primul antrenament mi-au zis ca le place suprafata", a spus Niculescu.

Ea a precizat ca si-ar fi dorit sa poata conta si pe alte jucatoare, dar nu a fost posibil deoarece este an olimpic si in cazul Simonei Haleo si Patriciei Tig au intervenit accidentari. "Mi-am dorit foarte mult sa o avem si pe Irina Begu in echipa, si pe Jaqueline, si pe Olaru. Raluca a castigat un turneu recent, nu mai zic de Ana Bogdan, dar asa s-a nimerit. Fetele...

Eu le-am convocat. Mi-am dorit foarte mult sa o am pe Irina Begu in echipa, nu mai stiti de cate ori am salvat Romania si ne-am pus sufletul in teren... Dar este an olimpic, si-a dorit foarte mult sa se duca la Olimpiada. Jaqueline este la un pas sa intre in top 100 si si-a dorit foarte mult sa faca puncte si sa joace la Istanbul si din pacate este in calificari. Raluca, e an olimpic si doreste sa mai faca puncte.

Ana Bogdan a avut un inceput de an destul de greu si este la Istanbul in calificari. Le intelegem decizia, le asteptam sper in meciul urmator. Vad un viitor bun, sincer. S-a nimerit anul acesta sa fie an olimpic. Simona s-a accidentat, Patricia s-a accidentat, a fost un moment mai diferit. Niciodata cred ca n-am venit la Fed Cup cu patru jucatoare, dar patru jucatoare care sunt dornice sa castige, sa arate Romaniei ca se poate. Meciurile vor fi grele, echilibrate. Italiencele sunt tinere si vor sa se afirme".

Confruntarea Romania - Italia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, va avea loc vineri si sambata, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Echipa Romaniei va fi formata din Irina Bara, Mihaela Buzarnescu, Elena Gabriela Ruse si Monica Niculescu.

Din echipa Italiei fac parte Martina Trevisan, Jasmine Paolini, Elisabeta Cocciaretto, Giulia Gatto-Monticone si Bianca Turati.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Monica Niculescu tenis nationala FED Cup , #stiri tenis