Primul meci, prima victorie românească la turneul WTA de la Cluj-Napoca. Tenismena e căsătorită cu un fost câștigător la Roland-Garros

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 11:375135 citiri
Primul meci, prima victorie românească la turneul WTA de la Cluj-Napoca. Tenismena e căsătorită cu un fost câștigător la Roland-Garros
Alexandra Ignatik, alături de soțul tenismen

Turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca a început sâmbătă cu meciurile de pe tabloul de calificare, iar primul meci încheiat a fost cel al româncei Alexandra Ignatik (fostă Cadanțu).

Clasată pe locul 207 mondial, Alexandra Ignatik a învins-o pe una dintre favorite, Rebecca Sramkova din Slovacia, cap de serie 8, cu scorul de 6-3, 6-2.

În meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul principal, Alexandra Iganatik va juca împotriva unei alte românce, Vanessa Popa Teiușanu, care e calificată direct în turul doi, după ce meciul cu Anna-Lena Friedsam a fost anulat.

În vârstă de 31 de ani, Alexandra Cadanțu și-a unit destinele în luna iulie cu un jucător de tenis din Belarus, Uladzimir Ignatik. Acesta din urmă a fost un tenismen modest la seniori, însă în perioada junioratului a câștigat trofeul la Roland-Garros (în 2007) și a mai jucat o finală, la Wimbledon.

Alexandra Cadanțu a trecut prin momente extrem de delicate în urmă cu trei ani, când a apelat la un site de strângere de fonduri pentru a-și putea continua cariera, afectată de o lungă perioadă de pauză cauzată de probleme medicale.

„Bună, numele meu este Alexandra Cadanțu si sunt jucătoare profesionistă de tenis încă din anul 2004. Cea mai bună poziție a mea în clasamentul WTA a fost 59, în anul 2014. Din păcate, la sfârșitul anului, am suferit o accidentare gravă: o ruptură de mușchi abdominal de 6 cm, așa că am fost nevoită să iau o pauză de la competiții. Am avut, de asemenea, nevoie de o operație dificilă de deviație de sept pentru a putea să respir normal. De atunci, încerc să revin in top”, a scris Alexandra Cadanțu pe site-ul gofundme.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News