Monica Niculescu si-a scos prietena din echipa de Fed Cup! Halep revine

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 17:13
12302 citiri
Monica Niculescu si-a scos prietena din echipa de Fed Cup! Halep revine
Monica Niculescu FOTO Facebook FRT

Simona Halep (locul 3 WTA), Patricia Maria Tig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzarnescu (136 WTA) si Monica Niculescu (174 WTA la simplu si 55 WTA la dublu) sunt jucatoarele care vor reprezenta Romania in intalnirea cu Italia, de la Cluj-Napoca, din 16 si 17 aprilie 2021.

Ele au fost selectate de Monica Niculescu, capitanul-jucator al echipei.

Surprinzator, lipseste Irina Begu, partenera de dublu a Monicai in multe turnee si prietena ei. Begu (74 WTA) este o jucatoare mai bine clasata decat Mihaela Buzarnescu si Irina Bara.

De asemenea, Raluca Olaru (32 WTA la dublu), cea mai in forma jucatoare de dublu, campioana la Sankt Petersburg, nu a fost convocata, dar nici Jaqueline Cristian, sfertfinalista la Sankt Petersburg.

Partida Romania - Italia are loc in Play-off-ul Billie Jean King Cup by BNP Paribas, noul nume sub care se va desfasura Fed Cup.

Capitanul-jucator al Romaniei, Monica Niculescu, a declarat: "Ne bucuram foarte mult sa jucam din nou in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, un loc de unde avem amintiri minunate, dintr-un oras cu oameni pasionati de tenis care, chiar daca nu vor putea fi in tribune, suntem convinsi ca vor fi cu sufletul alaturi de echipa, asa cum sunt toti sustinatorii nostri din intreaga tara, cu toata energia lor pozitiva".

Alina Cercel-Tecsor, antrenorul echipei noastre, a afirmat: "Asteptam de un an acest meci si ma bucur ca, in sfarsit vom putea juca. Este un meci important pentru Romania si chiar daca nu vom avea de partea noastra suporterii, care au creat o atmsofera fantastica de fiecare data cand fetele noastre au jucat in Sala Polivalenta, ne bucuram sa avem parte, din nou, de emotia si adrenalina acestei competitii".

Romania - Italia se joaca fara spectatori, in zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15.30, si sambata, 17 aprilie, de la ora 14.00, toate meciurile urmand a fi transmise in direct la TV, Digi Sport fiind producatorul acestei competitii.

Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
În vârstă de 36 de ani, Monica Niculescu este cea mai experimentată jucătoare de tenis din România, având aproape 20 de sezoane în circuitul WTA. În ultima perioadă, ea s-a axat pe...
Anunțul făcut de Novak Djokovic în privința viitorului său antrenor
Anunțul făcut de Novak Djokovic în privința viitorului său antrenor
Novak Djokovic, numărul unu mondial, care a anunţat miercuri încheierea colaborării cu Goran Ivanisevic, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Belgrad, că nu ştie cine va fi...
#tenis, #fed cup, #monica niculescu, #halep, #begu , #stiri tenis