Legendara Monica Seles, spectatoare de lux la finala de la Indian Wells. În urmă cu 28 de ani a fost înjunghiată pe teren! VIDEO

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 13:596079 citiri
Legendara Monica Seles, spectatoare de lux la finala de la Indian Wells. În urmă cu 28 de ani a fost înjunghiată pe teren! VIDEO
Monica Seles

Finala feminină a turneului WTA 1000 de la Indian Wells, câștigată de Paula Badosa în fața bielorusei Viktoria Azarenka, a fost urmărită din tribune de una dintre cele mai mari tenismene din toate timpurile, Monica Seles.

Născută în Iugoslavia din părinți maghiari, Monica Seles a ales să reprezinte SUA începând din 1994. De-a lungul carierei a câștigat nouă titluri de Grand Slam și s-a aflat în onoranta postură de lideră a clasamentului WTA. În perioada ianuarie 1991 - ianuarie 1993, Seles a câștigat șapte titluri de Grand Slam, având un palmares incredibil, de 55 de victorii și o singură înfrângere în turneele majore.

Monica Seles va rămâne însă în istorie și cu unul dintre cele mai dramatice momente petrecute vreodată pe un teren de tenis.

Mai exact, la 30 aprilie 1993, la turneul de la Hamburg, tenismena a fost înjunghiată de un spectator, cu un cuțit de 23 de centimetri, chiar pe teren, aflându-se la un pas de o uriașă tragedie. Monica Seles a revenit abia după aproximativ doi ani de pauză, însă nu s-a mai ridicat niciodată la nivelul atins înainte de incidentul din Germania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News