Julien Benneteau, despre strategia aplicata in cea de-a doua zi a semifinalei dintre Franta si Romania: Cum a obosit-o pe Simona Halep

Luni, 22 Aprilie 2019, ora 11:21
9042 citiri
Julien Benneteau, despre strategia aplicata in cea de-a doua zi a semifinalei dintre Franta si Romania: Cum a obosit-o pe Simona Halep
Foto: Twitter/FFT

Capitanul echipei Frantei, Julien Benneteau, a declarat, dupa calificarea in finala Fed Cup, ca un element important in victoria in fata Romaniei a fost faptul ca Simona Halep a fost obosita de Kristina Mladenovic si Caroline Garcia in meciurile de simplu si a cedat fizic in finalul meciului de dublu.

Benneteau a precizat ca a dorit sa o aiba odihnita pe Mladenovic pentru meciul de dublu si de aceea nu a introdus-o in ultimul meci de simplu, chiar daca jucatoarea s-a declarat pregatita sa joace in ambele partide.

"Am vazut ca asta a costat-o pe Begu (care a incheiat accidentata meciul cu Parmentier si nu a mai putut disputa partida de dublu, alaturi de Monica Niculescu), am vazut ca munca inceputa sambata de Kristina la simplu, continuata de Caroline contra Simonei Halep, care a facut ca la un moment dat sa nu mai aiba forta. Poate toate aceste eforturi au facut-o (pe Halep) sa comita dubla greseala la minge de break (la 4-4, 30-40 in setul al treilea al meciului de dublu) ", a declarat Benneteau, citat de L'Equipe.

Fostul tenisman a explicat ca a trait emotii exceptionale ca jucator, dar in acest weekend a trecut prin momente pe care le va pastra mereu in memorie.

Benneteau a precizat ca a ezitat mult inainte de a decide ca Pauline Parmentier sa joace ultimul meci de simplu: "A fost un moment de inteligenta, sinceritate si onoare intre Pauline, Alize (Cornet) si mine. In aceasta reuniune in trei a reiesit clar ca Pauline era alegerea cea mai buna. (...) Cred ca zgura indoor este cea mai buna suprafata pentru ea".

Capitanul echipei Frantei a subliniat ca stia ca Begu va juca pentru Romania in acel meci, precum si faptul ca Parmentier a invins-o pe Irina anul trecut la Istanbul.

"A fost o adevarata victorie de echipa", a remarcat Benneteau, care a laudat altruismul de care a dat dovada Alize Cornet, care a simtit ca Parmentier este mai in forma.

Julien Benneteau s-a referit si la meciul dintre Caroline Garcia si Simona Halep: "A fost un meci mare facut de Caroline si unul enorm de Halep. A fost u meci de un nivel si de o intensitate de clasa mondiala, cu adevarat. Nu am pretentia de a avea o experienta de exceptie in tenisul feminin, dar pentru mine, a fost cel mai mare meci pe care l-am vazut. Cei care spun ca tenisul feminin nu este spectaculos sau nu e de nivel inalt, nu stiu nimic despre sport. A fost de o intensitate, o emotie si un nivel de joc, tactic, tehnic si fizic timp de trei ore... Am fost impresionat. Sper ca Garcia va continua sa joace asa in continuare. Daca o va face vom fi si mai puternici in Fed Cup".

Franta a invins Romania cu scorul de 3-2, duminica, la Rouen, in semifinalele Fed Cup.

Sambata, in meciurile de simplu, Simona Halep a invins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzarnescu in doua seturi, cu 6-3, 6-3. Duminica, in primul meci de simplu, Halep a invins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a castigat cu 6-3, 2-6, 6-2 in fata Irinei Begu. La dublu, Mladenovic si Garcia au invins perechea Halep/Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Julien Benneteau Franta Romania, #Julien Benneteau Simona Halep, #Franta Romania Fed Cup , #Fed Cup