Castigatoarea Roland Garros, Iga Swiatek: Este o experienta care imi schimba viata

Duminica, 11 Octombrie 2020, ora 12:47
5564 citiri
Castigatoarea Roland Garros, Iga Swiatek: Este o experienta care imi schimba viata
Foto: Facebook / Roland Garros

Iga Swiatek, prima jucatoare poloneza care a castigat un turneu de Mare Slem, sambata la Roland Garros, considera ca "cea mai mare provocare" a sa "va fi aceea de a fi constanta", relateaza AFP.

"Este o experienta care imi schimba viata", a descris Swiatek (19 ani) primul sau trofeu din cariera.

"Sunt foarte mandra de mine. Am jucat extraordinar in ultimele doua saptamani. Dar nu ma asteptam sa castig acest trofeu. Este extraordinar, este o experienta care imi schimba viata. Cumva am sentimentul ca scriu Istorie.

Stiu ca multe lume ma va compara cu Agnieszka Radwanska (ex-Nr.2 mondial retrasa din activitate). Dar trebuie sa fiu constanta in urmatorii ani pentru a se putea spune ca sunt cea mai buna jucatoare din Polonia, intrucat ea a reusit mult timp sa ramana la cel mai inalt nivel. Mai am multe de facut", a spus Swiatek.

"Inainte de finala, am spus ca imi este indiferent daca castig sau pierd. De fapt, a fost atat de socant pentru mine sa o inving pe Simona (Halep, in optimi), incat am gandit ca oricum este un turneu reusit pentru mine.

Chiar nu mai aveam asteptari. Stiam ca va fi dificil in finala. Nu vroiam sa fiu prea stresata, iar atunci mi-am spus ca este prea putin important, dar am incercat sa cred. La final, chiar am profitat de moment. Nu pentru ca imi era indiferent daca pierd sau castig, ci pur si simplu nu am vrut sa ma gandesc tot timpul la asta. M-am concentrat pe lucrurile pe care stiu sa le fac, pentru ca a castiga, este de fapt consecinta a ceea ce faci in fiecare moment", a adaugat Iga Swiatek.

Jucatoarea poloneza de tenis Iga Swiatek (54 WTA) a castigat sambata finala probei feminine de simplu a turneului de la Roland Garros, dupa ce a invins-o in doua seturi, 6-4, 6-1, pe americanca Sofia Kenin (6 WTA), a patra favorita a competitiei.

Swiatek, care furnizase o mare surpriza in optimile de finala, eliminand-o pe romanca Simona Halep, numarul doi mondial si principala favorita (6-1, 6-2), a obtinut prima victorie din cariera la un turneu de Mare Slem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#iga swiatek roland garros castigatoare , #Roland garros