Finala Mastersului de la Paris. Ce sanse are Isner sa-l bata pe Murray, noul lider ATP

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 09:48
2723 citiri
Finala Mastersului de la Paris. Ce sanse are Isner sa-l bata pe Murray, noul lider ATP
Foto: tennisviewmag.com

Finala inedita, duminica (ora 16.00), la Mastersul de la Paris, ultimul Masters 1.000 al anului, competitie care precede Turneul Campionilor de la Londra (13-20 noiembrie).

Nu va fi meciul asteptat de toata lumea, Novak Djokovici - Andy Murray, ci va fi un duel intre britanicul Andy Murray si americanul John Isner.

Murray va fi, incepand de luni, noul lider mondial, dupa ce Novak Djokovici a fost eliminat in "sferturi" la Paris de catre croatul Marin Cilici, de care trecuse de 14 ori, in tot atatea confruntari anterioare. Sarbul avea nevoie sa prinda finala la Paris-Bercy, pentru a se mentine in fruntea ierarhiei ATP.

Murray il deposedeaza pe Djokovici de tronul mondial, in conditiile in care sarbul a stat in frunte timp de 122 de saptamani.

Murray devine al 26-lea lider ATP din istoria tenisului. Primul a fost romanul Ilie Nastase. In schimb, pe Isner (locul 27 ATP), finala de la Paris-Bercy il va propulsa intre primii 20 de jucatori ai lumii.

Ultimul britanic care s-a clasat pe primul loc in topurile mondiale, inainte sa existe clasamentul ATP, a fost Fred Perry, acum 80 de ani.

Scotianul are toate motivele sa spere ca va castiga finala, fiind favorit la casele de pariuri. Este mai odihnit decat adversarul, dupa ce sambata, in semifinale, n-a jucat deloc (canadianul Milos Raonici a abandonat inainte de startul partidei cu el, din pricina unei accidentari).

Si istoria tine cu britanicul. Murray (29 de ani) are un palmares zdrobitor in meciurile cu Isner (31 de ani): 7-0! Dintre toate, doar ultimul a fost scurt, in "sferturi", la Viena, anul acesta, scor 6-1, 6-3. In rest, partidele dintre cei doi au avut cel putin trei seturi (chiar patru, la US Open 2011).

Agentia de pariuri online Unibet ofera cota 3,55 ca meciul va avea peste 27,5 game-uri, care ar insemna un scor precum 6-7, 6-2, 6-1. De altfel, in meciurile de trei si cel de patru seturi, prima mansa s-a terminat fie 7-6 (s-a decis la tie-break de cinci ori), fie 7-5 (o singura data). Adica, un set lung, in care s-a mers cap la cap cu serviciul. Finala poate fi urmarita pe Unibet TV.

In semifinale, sambata, Isner l-a dominat pe CIlici, scor 6-4, 6-3, de care a trecut dupa o ora si 10 minute, gratie procentajului de la primul serviciu (80%). De altfel, serviciul este singurul capitol la care Isner are cifre mai bune decat Murray.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Murray Isner cote finala Paris avancronica , #pariuri