“Emma Răducanu e un cadou otrăvit” Explicațiile unui antrenor experimentat

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 14:1217043 citiri
“Emma Răducanu e un cadou otrăvit” Explicațiile unui antrenor experimentat
Emma Raducanu FOTO twitter

Emmei Răducanu nu-i va fi prea ușor să își găsească un antrenor după despărțirea de Andrew Richardson, cel care i-a fost alături la US Open.

Este părerea lui Michael Joyce, cel care a fost mentorul Mariei Șarapova și a ajutat-o să câștige titlul la Wimbledon la doar 17 ani.

Acesta a discutat cu The Sun, iar titlul articolului e sugestiv: “Să o antrenezi pe Emma Răducanu e ca și cum ai primi un cadou otrăvit... lumea nu va alerga să lucreze cu ea”.

Joyce crede că Emma a greșit când s-a despărțit de Richardson, declarând că dorește pe cineva cu experiență în circuitul WTA.

“Chiar nu mi-a plăcut această declarație. Dacă ai pe cineva și treaba merge bine, ai vrea să rămâi cu acea persoană. De ce să cauți un nume mare?

E o jucătoare grozavă, dar îi va fi greu să își găsească un antrenor în perioada următoare pentru că așteptările sunt mari. Dacă merge la Australian Open cu un antrenor nou și iese devreme, toată lumea va da vina pe antrenor.

Eu pe Maria Șarapova o cunoștem cu mult timp înainte de a-i fi antrenor, eram partenerul ei de antrenament.

Cine lucrează cu Emma nu va avea acest timp, să devină apropiați și să formeze o echipă”, a spus Michael Joyce pentru The Sun.

Acesta chiar i-a recomandat Emmei să discute cu Maria Șarapova pentru a știi mai bine cum să gestioneze această situație. "Ar ajuta-o și chiar i-aș sugera să facă acest lucru".

După triumful neașteptat de la US Open, Emma Răducanu a clacat la Indian Wells, fiind învinsă în turul al doilea de Aliaksandra Sasnovici, din Belarus.

Emma Răducanu s-a despărțit de Andrew Richardson după US Open și e în căutarea unui antrenor pentru sezonul 2022. Printre numele vehiculate este și cel al lui Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep.