Inca un jucator important de tenis s-a retras de la Wimbledon

Joi, 24 Iunie 2021, ora 20:432500 citiri
Inca un jucator important de tenis s-a retras de la Wimbledon
Dominic Thiem. Foto: Facebook / Dominic Thiem

Jucatorul austriac de tenis Dominic Thiem (5 ATP) a anuntat ca nu va participa la turneul de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie), al treilea de Mare Slem al anului, din cauza accidentarii la incheietura mainii drepte care a aparut marti, in runda a doua la Mallorca, scrie AFP.

''Sunt foarte dezamagit ca trebuie sa renunt la urmatoarele trei turnee din programul meu: Wimbledon, Hamburg si Gstaad'', a declarat Thiem.

El a mentionat ca in urma examinarilor medicale s-a constatat ca leziunea este destul de serioasa si blocheaza folosirea la capacitate maxima a mainii drepte ceea ce ''nu-i va permite sa joace competitiv timp de cateva saptamani''.

Cel mai lung meci de tenis din istorie: se intampla la Wimbledon in urma cu 11 ani VIDEO

Thiem, care isi anuntase anterior retragerea si de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), va purta o atela la incheietura mainii timp de cinci saptamani inainte de a incepe un proces treptat de recuperare.

Organizatorii turneului de la Wimbledon i-au adresat austriacului un mesaj in care ii ureaza acestuia ''sa revina pe teren si mai puternic''.

Asa cum se stie, nici spaniolul Rafael Nadal nu va fi prezent la Wimbledon.