CTP, opinie transanta dupa esecul Simonei Halep: "Are o anume agitatie interioara, este irascibila"

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 07:37
Autor: David Anghel
CTP, opinie transanta dupa esecul Simonei Halep: "Are o anume agitatie interioara, este irascibila"
CTP a analizat jocul Simonei Halep FOTO facebook

Simona Halep a clacat in turul al treilea al turneului de la Madrid, fiind invinsa de belgianca Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7.

Cristian Tudor Popescu a analizat pentru gsp.ro prestatia jucatoarei noastre si a identificat o cauza concreta a esecului ei.

"Nu tenisul Simonei a fost rau in acest meci, ci starea ei psihica. Nu atat legata de tenis, cat din punct de vedere uman, pur si simplu. Are o anume agitatie interioara, este irascibila, nu are rabdare. Principala ei greseala a fost ca s-a grabit foarte mult in acest meci. S-a grabit intre puncte, fara sa isi ia mai mult timp in momentele importante ale meciului si a gresit lovituri atat de simple, incat aceste greseli au atras dupa sine altele in serie", a spus CTP.

Jurnalistul a gasit si puncta poztive in jocul Simonei."Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresiva, a incercat sa isi castige punctele cu lovituri castigatoare, fara a astepta eroarea lui Mertens. A avut si reusite tehnice deosebite, dar infrangerea a rezultat din starea de rezistenta a belgiencei, care a facut un joc de aparare intins la limita si, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de rabdare a Simonei.

Ar fi de retinut doua lucruri, unul pozitiv, anume ca Simona incearca sa joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degraba spre lovituri direct castigatoare, cu care a reusit rezultate extraordinare in semifinala si finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a castigat, precum si la Australian Open 2018. Negativa este starea interioara a Simonei, care nu stiu cum poate fi rezolvata", a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

 Articol citit de 2918 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  niculaeda
  05.05.2021, 10:42
  "Jurnalistul a gasit si puncta poztive in jocul Simonei"
  - asa Davide , jurnalistu' e de vina! )-:
  Gurgui017
  05.05.2021, 09:57
  Ezista o ezplicatzie: taticul HALLepei, este un parior de elita...
  Oare cat a castigat al tatic acu...
  Probabil cu mult mai mult decat ar fi primit HALLepa de la tatucul ei din tenis TZiriac...
  misulica1
  05.05.2021, 09:18
  Daca
  vrei sa ai meciuri in picioare, nu te repezi ca un taur in primele tururi sa le umilesti pe cele mai slabe cu 6-0...Mai lasi si de la tine 2-3 ghemuri...
  CosmaRacoare
  05.05.2021, 07:55
  Analize...explicatii...
  Totul este foarte simplu...atit a putut da...nu a putut face mai mult!!!