O tenismena de top a fost diagnosticata cu o boala grava

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 09:00
9870 citiri
O tenismena de top a fost diagnosticata cu o boala grava
Foto: Instagram/Danielle Collins

Americanca Danielle Collins, ocupanta locului 33 in clasamentul WTA, a fost diagnosticata cu o boala autoimuna, artrita reumatoida.

Semifinalista de la Australian Open 2019 a facut anuntul prin intermediul unui mesaj publicat pe Instagram.

"Este o zi dificila pentru mine deoarece trebuie sa va anunt ca am fost diagnosticata cu artrita reumatoida. Nu m-am simtit bine de ceva timp, dar este este si un sentiment de usurare pentru ca am inteles cauza durerilor mele. Cu siguranta nu sunt prima persoana diagnosticata cu boala cronica.

Am inceput tratamentul si abia astept sa urmez aceasta provocare a vietii. Fara niciun dubiu fiecare zi cu sanatate este un cadou si sunt suta la suta decisa sa continui aceasta lupta atat pe teren cat si in afara lui", a scris Danielle Collins pe Instagram.

In urma cu un an, Caroline Wozniacki anunta si ea ca a fost diagnosticata cu aceeasi boala. Chiar daca a continuat sa joace, rezultatele sale au fost mai degraba modeste.

Ce e artrita reumatoida

Potrivit sfatulmedicului.ro, artrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara).

In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal) . Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila) . O alta forma de artrita, numita osteoartrita, se caracterizeaza printr-o alta simptomatologie si necesita un alt tratament.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Danielle Collins artrita reumatoida , #stiri tenis
Comentarii
Poza Rumburak112
Rumburak112
rank 1
dupa ce am citit titlul...m-am bucurat degeaba.Credeam ca boala grea