Cine e performerul surpriză din tenisul masculin în 2021

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 05:05 2922 citiri
Casper Ruud FOTO facebook

2021 este anul în care Roger Federer, dar parțial și Rafael Nadal au făcut un pas în spate, în cariera lor de profesioniști. Novak Djokovici s-a menținut în top, desi a ratat atât titlul olimpic, cât și US Open, trecând de puțin pe lângă posibilitatea de a-și adjudeca toate cele patru turnee de Grand Slam.

Au apărut în schimb,în circuit nume noi, precum norvegianul Casper Ruud, cel care alături de Alexander Zverev, conduce în ierarhia câștigătorilor de titluri în 2021, cu 5 la activ.

Casper Ruud (22 ani) este și primul norvegian care a câștigat un titlu ATP (având șase titluri) și a ajuns în semifinalele turneelor ATP Tour Masters 1000 (toate pe zgură).

Este cel mai bine clasat jucător norvegian din istoria ATP (depășindu-l pe tatăl său, Christian Ruud), cu cea mai bună clasare a carierei la simplu, nr. 8 mondial, obținută la 25 octombrie 2021, și cea mai bună clasare a carierei la dublu, nr. 133 mondial, obținută la 12 iulie 2021.

Ruud este considerat unul dintre cei mai promițători jucători tineri din generația sa și unul dintre cei mai buni jucători de zgură activi în prezent din lume.

În 2021, Casper Ruud a triumfat la San Diego, Kitzbuhel, Gstaad, Bastad și Geneva.

Sportivul a strâns peste 4 milioane de dolari din tenis.

De asemenea, Casper Ruud s-a calificat la Turneul campionilor, care va avea loc anul acesta la Torino.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News