Darren Cahill a înghițit multe, dar a și dat de pământ cu Simona Halep: "Ai fost o rușine pe teren"

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 08:51
8126 citiri
Darren Cahill a înghițit multe, dar a și dat de pământ cu Simona Halep: "Ai fost o rușine pe teren"
Simona Halep și Darren Cahill FOTO Facebook

Simona Halep și Darren Cahill au pus punct colaborării după aproape șase ani de lucrat în echipă.

Parteneriatul dintre Simona Halep și Darren Cahill a început în 2015 sub egida Adidas, care o avea și pe Simona sub contract la acea vreme. Mai târziu în acel an, după ce firma respectivă a încetat programul „Adidas development tennis program”, Simona Halep i-a propus lui Darren Cahill să îi devină antrenor full-time.

Halep și Cahill s-au pus rapid de acord asupra termenilor înțelegerii, fără să semneze la vremea respectivă vreu angajament.

„Putea să renunțe la mine oricând. M-a întrebat cum au mers lucrurile între mine și Andre Agassi, iar eu i-am povestit că am avut o perioadă de șase săptămâni de probă. Mergeam la un restaurant cu Andre; mi-a spus cât vrea să mă plătească și am zis OK. M-a întrebat dacă am nevoie de contract, eu i-am zis că doar dacă are el nevoie. Am dat mâna și gata. I-am povestit Simonei povestea și a spus că și ea vrea la fel. A durat cam 30 de secunde și de atunci nu am mai discutat despre acest aspect”, a povestit Darren pentru The raquet.

Cahill a ajutat-o pe Simona să câștige primul ei Grand Slam, la Paris în 2018, și a contribuit și la succesul de la Wimbledon.

De-a lungul anilor însă, au fost și momente extrem de tensionate. Halep obișnuia să se răstească la antrenor chiar în timpul partidelor și îl punea posturi delicate. Cahill nu răspundea, dar o singură dată, la Shenzen, și-a ieșit din pepeni.

Martie 2017. Un on-court coaching incendiar. la Miami "Atunci cand gresesc nu mai da din cap!", a fost mesajul Simonei pentru Darren.

Ulterior, dupa ce a pierdut dramatic tie-break-ul setului al doilea, Simona a apelat la tehnicianul sau, insa discutia nu a fost deloc una amicala.

August 2018, Montreal. Darren Cahill refuză să mai coboare pe teren când e solicitat de SImona. "Simona m-a chemat pe teren in mijlocul setului secund, dar mi-am dat seama ca n-avea nimic bun sa iasa din acel moment. Ii puteam spune ca e emotionala, dar cel mai important ca antrenor este sa-ti inveti jucatoarea sa isi rezolve singura problemele. A fost pentru prima data cand am refuzat sa intru pe teren. I-am aratat ca nu vin", a spus Darren Cahill la ESPN.

Noiembrie 2019, Shenzen. Meci între Simona și Pliskova la Turneul Campioanelor. Cahill e mai dur ca de obicei și îi trantește în față cuvinte grele. "Simo, uită-te la mine! În ultimele trei game-uri ai fost o ruşine pe teren. Haide, nu poţi câştiga meciul aşa cum ai jucat în ultimele trei game-uri. Trebuie să revii, păstrează-ţi concentrarea. Nu ai niciun motiv să pierzi aici. Pierzi energie, pierzi profunzimea loviturilor. Ai o şansă să te regăseşti în acest set, uită de scor", i-a spus Cahill.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Simona Halep a picat două locuri în clasamentul WTA! Retragerea de la Oeiras o va costa puncte
Simona Halep a picat două locuri în clasamentul WTA! Retragerea de la Oeiras o va costa puncte
După actualizarea săptămânală a clasamentului WTA, România are în continuare trei reprezentante în top 100. Schimbările la vârful clasamentului au fost minime din cauza meciurilor din...
ULUITOR . Cum l-a demis Halep pe noul său antrenor Carlos Martinez
ULUITOR . Cum l-a demis Halep pe noul său antrenor Carlos Martinez
Noul antrenor al Simonei Halep, Carlos Martinez, le-a antrenat și pe Svetlana Kuznetsova și Daria Kasatkina. Mai mult, acum zece ani, spaniolul a fost chiar demis de către prima dintre...
#halep, #cahill, #momente tensionate , #stiri tenis