Ashleigh Barty este noua regina de la Wimbledon

Sambata, 10 Iulie 2021, ora 18:52
3400 citiri
Ashleigh Barty este noua regina de la Wimbledon
Asleigh Barty FOTO facebook

Liderul WTA, Ashleighe Barty, a castigat in premiera turneul de la Wimbledon, al doilea ei Grand Slam din cariera, dupa Roland Garros 2019.

Australianca de 25 de ani a invins-o, sambata, in finala, cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 13 WTA si cap de serie numarul 9, dupa un meci de o ora si 55 de minute de joc, relateaza news.ro.

In setul al doilea, Barty a condus cu 3-1 si a servit pentru trofeu la 5-4, dar nu a reusit sa se apropie de minge de meci. Australianca a reusit sa impuna in cele din urma dupa un nou set foarte bun in decisiv.

Castigatoare primeste un premiu de aproape doua milioane de euro si 2.000 de puncte WTA. Invinsa incaseaza un premiu de un milion de euro si 1.300 de puncte WTA.

Anterior acestei editii, Barty nu trecuse de optimi la All England Club.

La 29 de ani, Pliskova ramane fara trofeu de grand slam si cu o a doua finala disputata, dupa US Open 2016. Nici jucatoarea ceha nu trecuse anterior de optimi, la Wimbledon. Fostul numar 1 mondial va reveni in Top 10 WTA dupa acest turneu, urcand pana pe locul 7 WTA.

Simona Halep a castigat ultima editie a turneului de la Wimbledon, in 2019. Ea nu a participat in acest an din cauza unei accidentari si va cobori pe locul 9 WTA,

Campioana de la Wimbledon, într-o situație neplăcută: ”S-a mutat cu pisica!”
Campioana de la Wimbledon, într-o situație neplăcută: ”S-a mutat cu pisica!”
Campioana en-titre de la Wimbledon, tenismena Marketa Vondrousova din Cehia, trece prin momente dificile în viața personală. După ce a atins apogeul carierei în iunie 2023, prin victoria de...
Super-performanță pentru boxul românesc. Cine e pugilista care va lupta pentru aur
Super-performanță pentru boxul românesc. Cine e pugilista care va lupta pentru aur
Lăcrămioara Perijoc s-a calificat, joi, în finala categoriei 54 kg a Campionatelor Europene de box de la Belgrad. Lăcrămioara Perijoc a învins-o în semifinale, cu decizie unanimă, pe...
#barty, #wimbledon, #campioana, #finala, #Pliskova , #Wimbledon
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Urata regina, ce privire ucigasa are...