Sfaturi despre cum poți combate îngrășarea tenului în timpul verii

Advertorial
Miercuri, 25 Mai 2022, ora 17:11
5372 citiri
Sfaturi despre cum poți combate îngrășarea tenului în timpul verii
FOTO: Freepik.com

Vara este anotimpul tău preferat dintr-un motiv bine întemeiat: te poți bucura de vremea bună, indiferent dacă te relaxezi pe plajă sau mergi într-o excursie pe munte.

Vara este un moment minunat pentru a te relaxa, însă vremea deosebit de caldă ar putea să-ți dea bătăi de cap când vine vorba despre îngrijirea tenului. Temperaturile ridicate pot provoca deshidratarea pielii, motiv pentru care întregul tău corp lucrează din greu pentru a-l menține în limite de hidratare optime. Deoarece fața ta conține cele mai multe glande sebacee, în comparație cu orice altă zonă a corpului tău, nu ar trebui să fie surprinzător că tenul este mai gras decât restul trupului.

Tenul gras, mai ales vara, nu este ceva de dorit: dacă ești deja predispus la producția excesivă de sebum, sezonul estival îți va agrava această afecțiune. Chiar dacă ai o piele normală, cantitatea de sebum poate fi mare în perioada sezonului estival, deoarece corpul încearcă să regleze temperatura și nivelul de hidratare a acestuia.

Deși îngrășarea tenului este aproape imposibil de evitat, poți limita înrăutățirea acestei probleme cu ajutorul câtorva sfaturi simple pe care le poți implementa în rutina zilnică de îngrijire a pielii:

Hidratează pielea

În timpul verii, tenul tău se îngrașă pe măsură ce corpul tău încearcă să reducă pericolele deshidratării. Deci ce metodă mai bună de a trata producerea excesivă de grăsimi la nivelul feței decât prin hidratare?

Evitând supraproducția de sebum, reduci riscul de apariție a acneei, una dintre cele mai comune și inestetice afecțiuni ale pielii.

Abordarea ideală pentru a-ți îngriji corespunzător pielea este să utilizezi creme hidratante pentru fata cu proprietăți calmante și răcoritoare, de care vei avea nevoie mai ales în zilele toride de vară. Poți opta, totodată, pentru creme de fata pentru ten gras, întrucât acestea sunt pe bază de gel și nu lasă un strat nedorit de produs pe față, fiind ușor absorbite de epidermă.

Evită spălarea frecventă a tenului

Deoarece corpul tău transpiră foarte mult pe timpul verii, vei simți fără îndoială nevoia să-ți speli frecvent corpul și fața. Spălarea excesivă nu este recomandată mai ales persoanelor cu tenul gras, deoarece îndepărtează de pe față uleiurile naturale generate de glandele sebacee pentru menținerea corpului hidratat. Acest lucru ar putea determina glandele să producă sebum în exces pentru a ține pasul cu spălarea regulată a straturilor protectoare.

Este ideal să limitezi spălările faciale cât mai mult posibil și să folosești întotdeauna un săpun cu efect hidratant. Apa micelară este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru curățarea tenului, întrucât formula este potrivită pentru îndepărtarea impurităților care s-ar putea acumula pe față, pe parcursul zilei.

Expune-te moderat la soare

Vara nu ar fi completă fără puțin timp petrecut la soare pentru a obține bronzul ideal.

Trebuie să ai în vedere că expunerea la soare poate fi periculoasă dacă nu iei toate măsurile de protecție necesare înainte de te bucura de o ședință de helioterapie. Cu cât petreci mai mult timp expus la soare, cu atât glandele tale sebacee produc sebum din ce în ce mai mult pentru a-ți menține fața hidratată. Este recomandat să folosești o cremă cu SPF cât mai mare de fiecare dată când ieși din casă și să o reaplici la fiecare 2 ore. De asemenea, este indicat să nu te expui la soarele amiezii și după-amiezii, deoarece razele UV sunt foarte dăunătoare între orele 10:00 și 16:00. Ține o sticlă cu apă la îndemână tot timpul și încearcă să consumi cel puțin doi litri de lichide în fiecare zi, pentru o hidratare corectă.

Optează pentru produse cosmetice potrivite pielii tale

După cum probabil ți-ai dat seama, vara nu este cel mai bun sezon pentru a te machia excesiv, mai ales dacă prezinți un ten gras. Este vital să-ți simplifici pe cât posibil regimul de îngrijire a pielii sau să înlocuiești produsele cosmetice obișnuite cu unele cu formule ușoare și hidratante. Cu cât porți mai mult machiaj, cu atât îți împiedici pielea să „respire” și să transpire, crescând probabilitatea de apariție a erupțiilor acneice, a iritației și a petelor pigmentare.

Este recomandat să urmezi un program de îngrijire a pielii care se concentrează pe hidratare. Măștile de față precum cele pe bază de cărbune și peelingurile cu acid glicolic sunt o altă opțiune excelentă pentru a te răsfăța în zilele calde și umede de vară.

Nu uita să iei legătura cu un medic dermatolog înainte de a implementa o rutină de îngrijire facială potrivită tenului tău.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#ten gras, #ingrijire ten, #ten vara , #stiri life style