Cum să stabilești o rutină de îngrijire corectă pentru pielea grasă

Comunicat de presa
Luni, 30 Mai 2022, ora 16:53
4364 citiri
Cum să stabilești o rutină de îngrijire corectă pentru pielea grasă
FOTO freepik.com

Pielea grasă este dificil de gestionat, atât în ceea ce privește rutina de îngrijire, cât și când vine vorba despre folosirea machiajelor potrivite. Îngrășarea precoce este provocată de emulsionarea sebumului produs de glande și componentele produselor cosmetice, determinând o piele cu aspect uleios și lucios.

Machiajul este greu de întreținut în timpul zilei pentru orice tip de ten, dar, dacă te confrunți cu îngrășarea pielii, rutina ta de înfrumusețare poate deveni obositoare. Nu-ți face griji, nu trebuie să încetezi să mai folosești produse de machiaj. Cheia este să identifici formulele care funcționează cel mai bine pentru fața ta.

Produse pentru îngrijirea pielii

În primul rând, este important să determini dacă problema ta este genetică, hormonală sau influențată de stilul de viață. Pielea grasă poate fi, uneori, controlată, dacă îți ajustezi dieta sau te hidratezi îndeajuns. Este însă posibil să ai nevoie de mai mult decât o modificare a planului alimentar pentru a menține producția de sebum în limite normale, în cazul în care tendința de îngrășare a tenului este moștenită. Nu uita să consulți un medic dermatolog și să-i împărtășești îngrijorările tale, înainte de a urma o rutină de îngrijire.

Pe lângă modificările regimului alimentar și ale stilului de viață, va trebui să îți ajuți corpul și, implicit, pielea să mențină producția de sebum la un nivel optim.

În cazul persoanelor care suferă de îngrășarea excesivă a tenului, glandele sebacee sunt fie mai numeroase decât cele găsite în corpul unei persoane cu piele normală, fie creează mai mult sebum decât este necesar corpului. Producția de sebum este benefică, deoarece îți menține corpul hidratat în anumite situații, cum ar fi zilele fierbinți de vară sau iernile uscate, însă excesul poate fi dăunător.

Porii pielii grase se pot înfunda rapid din cauza excesului de sebum produs, agravând starea epidermei în timp. Curățarea tenului elimină celulele moarte, bacteriile și toxinele, scăzând șansele de apariție a acneei. Apa micelară este excelentă pentru curățare. Continuă cu produse de exfoliere și hidratare.

Cea mai ușoară strategie de a evita producția excesivă de sebum este să menții pielea hidratată în limite normale cu ajutorul unor tratamente dermatologice. Printre cele mai bune creme hidratante se numără cele care conțin acid hialuronic si vitamina C, care sunt excelente pentru menținerea elasticității pielii și producerea de colagen, dar și pentru stabilirea unei bariere protectoare împotriva bacteriilor și poluării, care pot afecta tenul.

Parfum

Alegerea unui parfum potrivit este o sarcină cu atât mai dificilă, cu cât vei învăța că și tipul de piele joacă un rol important în căutarea aromei perfecte pentru tine.

pH-ul pielii poate avea un impact semnificativ asupra modului în care un parfum miroase: interacțiunile chimice pot ajuta fie ca aroma să persiste pentru o perioadă mai îndelungată, precum în cazul pielii grase, fie să se estompeze mult mai ușor. Persoanele care suferă de îngrășarea excesivă a pielii ar trebui să evite parfumurile pe bază de mosc, deoarece mirosul ar putea fi copleșitor. În schimb, parfumurile florale și citrice rezistă mult mai bine pe pielea grasă, deoarece sunt deja foarte delicate. Dacă ești în căutarea unor parfumuri de dama, atunci ai putea încerca Idôle Emily in Paris Limited Edition, Ô De Lancôme sau Maison Lancôme Figues & Agrumes.

Produse de make-up

Machiajul poate fi o artă, dar, dacă tenul tău te împiedică să îți dezlănțui spiritul creativ, s-ar putea să fii descurajat să te bucuri de lookuri colorate. Deși un regim adecvat de îngrijire a pielii este esențial pentru sănătate, nu este nevoie să renunți complet la cosmetice, atâta timp cât optezi pentru produse cu ingrediente potrivite pentru fața ta.

După ce ți-ai încheiat rutina de îngrijire a tenului, ar trebui să folosești un primer, înainte de a aplica make-upul. Un primer este un produs ce asigură stabilitate machiajului și ajută astfel cosmeticele să reziste mai mult. Unii dermatologi recomandă folosirea unui primer pentru a reduce din luciul zonelor cu aspect uleios și a oferi o bază pentru aplicarea machiajelor.

Este recomandat să aplici pe față un fond de ten pudră sau lichid cu acoperire de lungă durată. Pudrele oferă un finisaj matifiant, care este preferat de cei cu pielea grasă. Fondurile de ten fără un astfel de finisaj îți pot oferi un aspect lucios și uleios.

Evită, pe cât posibil, produsele cosmetice lichide, cum ar fi fondurile de ten, produsele pentru bronzare și iluminatoarele. Deși îți pot oferi aspectul de natural make-up pe care ți-l dorești, experții avertizează că te vei confrunta cu îngrășarea exagerată a pielii după nici o oră.

Pielea grasă nu ar trebui să te împiedice să te bucuri de machiaj și produse cosmetice. Înainte de a-ți modifica regimul alimentar sau stilul de viață, consultă un medic dermatolog. Cel mai bun sfat de urmat este cel al unui expert.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#ten gras, #rutina ingrijire, #piele grasa , #stiri life style