Ce trebuie să faci în cazul unui infarct miocardic până la sosirea ambulanței

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 19:12
11963 citiri
Ce trebuie să faci în cazul unui infarct miocardic până la sosirea ambulanței
FOTO: eteledoc.ro/

Știați că din nefericire secțiile de cardiologie sunt populate cu pacienți tineri care au patologie miocardică? Lucru care până acum 20 de ani era de neconceput.

Nu detaliem acum motivele, ci haideți împreună să găsim soluțiile.

Intervalul de acțiune pentru un debut de infarct de miocard este de câteva minute. Ce poți să faci în aceste 4-5 minute, timp în care nici ambulanța, oricât de rapidă ar fi nu poate ajunge?

Poți doar să vorbești la telefon cu un medic de medicină de urgență care să îți ofere atât o diagnosticarea rapidă cât și soluția ca viața ta să fie salvată.

Aici intervine eTELEDOC cel mai performant sistem de telemedicină de urgență din România, prin care poți intra oricând, de oriunde într-un video call cu medicul urgentist de gardă. Este extrem de important să ai expertiză unui medic de specialitate în momentele critice, atât de importante, atunci când fiecare secundă contează. O indicație precum “ia rapid o aspirină” îți salvează viața, atunci când vine de la un medic specialist UPU.

eTELEDOC, serviciul de Telemedicină care-ți poate salva viața

eTELEDOC este cea mai performantă platformă de telemedicină de urgență din România. Cu ajutorul acestui serviciu beneficiezi 24/7 de telemedicină de urgență prin apel video. Totul cu doar o apăsare de buton.

Medicii platformei eTELEDOC intervin rapid când vine vorba de orice fel de urgență medicală, oferind ajutor pe loc. Mai mult, aceștia pot apela serviciul de urgență 112 pentru a trimite o salvare la tine acasă, timp în care îți oferă sfaturi prețioase despre cum să gestionezi cu bine situația astfel încât starea ta, sau a cuiva din familie, să nu se agraveze până la sosirea echipajului de ambulanță.

În momentul în care ai o urgență medical de orice fel, cu atât mai mult când este vorba despre o urgență ce presupune un infarct miocardic, fiecare secundă contează. Iar în momentul în care suni la ambulanță, timpul de așteptare este destul de mare, mai ales dacă locuiești în afara orașelor. Prin urmare, apelând la serviciul de telemedicină eTELEDOC vei reuși să acorzi persoanei de lângă tine ajutorul de care are nevoie, sau chiar ție, urmând indicațiile medicilor.

Cum se utilizează platforma eTELEDOC

Pentru a beneficia de serviciile platformei eTELEDOC tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont pe platformă și să alegi abonamentul care ți se potrivește. Un abonament pornește de la 150 de lei pe an.

Inscrie-te apoi pe platformă și adaugă și membrii familiei tale sau pe oricine consideri tu. În funcție de pachetul ales, poți împărți beneficiile și costul abonamentului cu până la 10 persoane. Pentru fiecare dintre acestea trebuie să adaugi istoricul medical, astfel încât, în cazul unei urgențe, medicii să aibă acces instant la toate datele, salvând astfel timp prețios.

Apoi, în cazul unei urgențe, poți accesa serviciul cu o simplă apăsare de buton. Medicul care răspunde apelului poate accesa instant serviciul 112 pentru a trimite ambulanța la tine, dacă este nevoie. În tot acest timp îți acordă tot ajutorul de care ai nevoie pentru a depăși cu bine momentele critice.

Pe lângă serviciile de urgență, eTELEDOC îți pune la dispoziție servicii medicale non-urgente. Acestea sunt gestionate din call-center și, în funcție de natura acestora, vei primi un răspuns în maxim 24-48 de ore.

Ce alte servicii oferă platforma eTELEDOC

În plus, platforma acordă ajutor pentru pacienții medicilor de familie cu care colaborează, în afara orelor de program ale acestora. Astfel, dacă pacienții au solicitări când medicul nu este la cabinet, eTELEDOC răspunde în locul acestora.

Bătrânii din căminele pentru bătrâni pot beneficia de serviciile eTELEDOC nelimitat apelând la abonamentul “Zero riscuri”, creat special pentru aceștia. Abonamentul costă doar 20 de lei pe lună.

De asemenea, prin parteneriatele încheiate cu primarii comunităților rurale unde nu există medici de familie, eTELEDOC vine în ajutorul localnicilor, oferindu-le asistența medicală de care au nevoie.

Ba mai mult, companiile pot cumpăra abonamente pentru angajați, toate costurile fiind deductibile. Abonamentele sunt acordate atât pentru angajați cât și pentru toți membrii familiei acestora cu prețuri începând de la doar 5 lei pe lună.

Cum poți intra în legătură cu medicii de gardă

Pentru a intra în legătură cu medicii de gardă trebuie doar să deschizi aplicația de pe mobil, tabletă sau calculator și să apeși butonul “URGENȚĂ”. Vei fi automat preluat prin apel video de un medic care îți va acorda ajutor.

Însă nu trebuie neapărat să deții un smartphone. Poți intra în legătură cu medicii de gardă sunând la 0371 111 333 de pe orice telefon. În acest fel, serviciul este disponibil oricărei persoane, fără a avea nevoie de un telefon performant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Oficialii militari ruși au sprijinit în mod discret Iranul cu arme și informații, pe măsură ce criza din Orientul Mijlociu s-a intensificat. O alianță strategică între cele două...
Țările care au ajutat Tzahalul să distrugă sutele de rachete și drone trase de Iran asupra Israelului
Țările care au ajutat Tzahalul să distrugă sutele de rachete și drone trase de Iran asupra Israelului
Statele Unite, Marea Britanie, Iordania și Franța au ajutat la interceptarea barajului masiv de rachete și drone pe care Iranul le-a tras asupra Israelului în noaptea de sâmbătă spre...
#telemedicina, #elteledoc, #infarct, #ajutor , #stiri sanatate