China ia fața marilor puteri ale lumii: Dezvoltă tehnologia 6G, care trece de ”bariera neagră” VIDEO

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 04:37
64952 citiri
China ia fața marilor puteri ale lumii: Dezvoltă tehnologia 6G, care trece de ”bariera neagră” VIDEO
China dezvoltă noua tehnologie 6G FOTO: Asia Times

Oamenii de știință de la Universitatea Tianjin din China au făcut primii pași spre dezvoltarea unor noi aplicații de comunicații 6G, o tehnologie terahertz de ultimă generație. Acest progres ar ajuta la detectarea și urmărirea vehiculelor hipersonice, pe care Beijingul le construiește.

Noua tehnologie a fost descrisă în această săptămână în revista Universității Naționale de Apărare din China, ea putând rezolva unele probleme de întreruperi care apar atunci când se încearcă stabilirea de comunicații cu rachetele sau vehiculele spațiale ce zboară cu viteze de 5 ori mai mari decât cea a sunetului, potrivit Independent.

De obicei, când un vehicul hipersonic din apropierea spațiului călătorește prin atmosferă cu viteze foarte mari, frecarea dintre suprafața sa și aerul înconjurător formează un înveliș de plasmă, conform oamenilor de știință.

Ei au afirmat că acest strat de gaz fierbinte ionizat din jurul vehiculului ar putea duce la o întrerupere a comunicațiilor, care pot dura până la 10 minute, un fenomen cunoscut sub numele de ”bariera neagră”.

”Învelișul de plasmă format în timpul reintrării vehiculului hipersonic din apropierea spațiului în atmosfera terestră va interfera cu detectarea undelor electromagnetice”, au explicat experții în noul studiu.

Cercetarea realizată de Yao Jianquan de la Universitatea Tianjin din China și colegii săi, a condus la construirea unui dispozitiv laser care ar putea genera un fascicul continuu de unde electromagnetice în banda de terahertz, unde este dezvoltată noua tehnologie 6G.

Această gamă de frecvență situată între microunde și infraroșu este utilizată și de tehnologia 6G de generație următoare, care se așteaptă să revoluționeze comunicațiile.

Astfel de sisteme de comunicații sunt actualizate aproape la fiecare deceniu, în ultima vreme, fiind cunoscute sub numele de ”generație” sau pur și simplu notate ”G”.

Elon Musk vrea să înceapă în 2022 experimentul secolului al XXI-lea: Implantarea de cipuri în creierele oamenilor VIDEO

Oamenii de știință ar putea confirma, folosind experimente imagistice în modelul de laborator, că undele de înaltă frecvență de terahertzi pot pătrunde eficient în învelișul de plasmă.

Undele de terahertzi ar putea intra cu ușurință în acest înveliș al unei arme hipersonice, cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului sau chiar mai rapid, ”de parcă bariera neagră nu ar exista”, anunță cercetătorii.

Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO

Recent, China a realizat cea mai rapidă transmisie 6G în timp real în comunicațiile wireless în terahertzi, care este de 10 până la 20 de ori mai avansată decât rețelele 5G, în laboratorul Purple Mountain.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
#tehnologie inovativa, #tehnologie noua, #China tehnologie, #China, #comunicatii, #tehnologie ultima generatie , #inventii