Un senator american îl critică dur pe Joe Biden: Este direct răspunzător de criza provocată de Putin

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 00:30 8415 citiri
Senatorul Ted Cruz îl critică pe Biden de criza din Ucraina FOTO: Senate

După anunțul făcut aseară, 21 februarie 2022, de Vladimir Putin privind recunoașterea de către Rusia a celor două republici separatiste din regiunea Donbas a Ucrainei, senatorul american Ted Cruz a emis o declarație în care îl critică pe Joe Biden, pe care îl face ”direct răspunzător pentru această criză”.

În plus, politicianul republican cere administrației Biden să ”impună sancțiuni devastatoare împotriva intereselor lui Putin”, potrivit site-ului oficial al Senatului SUA.

”Anunțul lui Vladimir Putin de astăzi (din 21 februarie - n.a.) este doar cel mai recent pas în efortul său obsesiv de a reconstrui Uniunea Sovietică, în detrimentul securității naționale a Statelor Unite și a aliaților noștri”, a spus Ted Cruz, în vârstă de 51 de ani, senator din statul Texas.

Președintele Vladimir Putin a semnat luni decretul de recunoaștere a independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, aflate în estul Ucrainei. În plus, liderul de la Kremlin a ordonat forțelor armate ruse să pătrundă în aceste teritorii pentru o ”misiune de menținere a păcii”, însă nu este clar dacă această acțiune marchează începutul unei invazii în Ucraina, conform CNN.

Ted Cruz face referire la faptul că Ucraina a solicitat Statelor Unite ajutorul pentru a combate agresiunea Rusiei, dar Washington-ul nu a fost capabil să oprească acțiunea lui Putin.

Un fost prim-ministru a descifrat teama lui Putin: De ce îi este frică liderului de la Kremlin

”Luni de zile, liderii politici ai Ucrainei și societatea civilă au cerut SUA să-i ajute să contracareze Rusia, sancționând imediat Nord Stream 2 și să le ofere armele de care au nevoie pentru a se apăra.

Ne-am angajat ca națiune, în Memorandumul de la Budapesta să contribuim la asigurarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Criza care acum amenință să-i cuprindă va crea pericole necunoscute grave pentru aliații noștri europeni din NATO”, a adăugat Cruz.

Senatorul american republican îl acuză pe Joe Biden că nu a fost capabil să gestioneze criza creată de Vladimir Putin în Ucraina. ”Președintele Biden a refuzat să respecte aceste angajamente, iar Biden-Harris sunt într-o măsură enormă direct răspunzători pentru această criză.

Un fost înalt oficial din Israel dezleagă criza din Ucraina: Ce l-a împins pe Putin să escaladeze situația

În schimb, el și administrația s-au mulțumit cu o strategie incredibilă de răspuns, amânată la nesfârșit, la agresiunea lui Putin. Nimeni nu cere ca SUA să intervină cu trupe în Ucraina și ar fi o greșeală catastrofală dacă ar face asta. În schimb, Statele Unite trebuie să impună sancțiuni devastatoare împotriva intereselor lui Putin, inclusiv sancțiuni imediate și obligatorii care să pună capăt definitiv proiectului Nortd Stream 2”, a concluzionat Ted Cruz.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com