Vom avea taxa pe autostrada din 2017? Raspunsul CNADNR

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 08:32
6072 citiri
Vom avea taxa pe autostrada din 2017? Raspunsul CNADNR
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce presa a relatat marti ca vom plati o taxa ca sa mergem pe autostrada incepand cu 2017, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a venit cu unele precizari.

"Avand in vedere perioadele de timp alocate etapelor procedurale privind incheierea contractului de concesiune si intrarea acestuia in vigoare, la care se adauga timpul necesar finalizarii lucrarilor de reabilitare a autostrazilor, apreciem ca anul 2017 ca termen estimat de presa pentru aplicarea taxarii autostrazilor incluse in proiectul de concesiune nu reprezinta un termen realist, nefiind fundamentat din punct de vedere procedural si tehnic", se arata intr-un comunicat CNADNR remis, marti seara, Ziare.com.

CNADNR nu neaga ca in viitor e posibil insa sa platim o taxa de autostrada, doar ca in 2017 ar fi prea devreme.

Printr-un contract de concesiune de lucrari publice, viitorul concesionar (constructor de autostrada) primeste din partea autoritatii contractante inclusiv dreptul de a avea venituri prin impunerea unei taxe de utilizare, in contrapartida lucrarilor executate.

Totusi, institutia citata anunta ca "procedura de dialog competitiv pentru atribuirea Contractului de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii de Centura Sud a Municipiului Bucuresti (km 52+770 - km 100+765) si operarea si intretinerea Autostrazii Bucuresti-Constanta si Autostrazii Bucuresti-Pitesti se afla in etapa de dialog cu candidatii preselectati".

Supra-acciza ramane in vigoare: Soferii romani nu se pot bucura de o ieftinire la pompa

Anunt despre introducerea taxei pe autostrazi: De cand am putea sa platim

"In privinta afirmatiilor referitoare la momentul introducerii taxei, precum si a celor legate de estimari de costuri si alte aspecte care tin de structura financiara, tehnica si juridica a viitorului contract de concesiune, facem precizarea ca aceste aspecte sunt in discutie, urmand a fi adoptate solutiile optime care sa corespunda necesitatilor autoritatii contractante la finalul etapei de dialog cu candidatii preselectati. Printre aspectele vizate in cadrul acestei proceduri se regaseste si evitarea dublei taxari a utilizatorului", subliniaza CNADNR in documentul remis Ziare.com.

Capital sustinea marti ca oficiali ai Ministerului Transporturilor si din CNADNR ar pregati sistemul de taxare a autostrazilor din Romania, iar soferii ar urma sa fie obligati sa plateasca daca vor sa circule pe A1 si A2, incepand din 2017. Potrivit sursei citate, taxa ar fi de minimum 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcursi.

B.B.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#taxa autostrada Romania 2017 , #taxe locale
Comentarii