Taxa auto s-ar putea modifica

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 11:25
3708 citiri
Taxa auto s-ar putea modifica

Guvernul a decis formarea unei comisii care urmeaza sa stabileasca, in maximum doua saptamani, daca decizia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene (CEJ) cum ca taxa de prima inmatriculare este ileaga va duce la modificarea legislatiei referitoare la taxa auto.

Reprezentanti ai ministerelor Mediului, Transporturilor, Justitiei, Economiei si ai Departamentului pentru Afaceri Europene vor fi membri ai acestei comisii, potrivit Gandul.

Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene considera ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene, producand un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei. Punctul de vedere al Curtii a fost emis la cererea Tribunalului Sibiu.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca vor avea loc discutii in cadrul ministerului si al Guvernului, daca este nevoie de o decizie pentru a modifica OUG emisa in 2010 privind taxa auto.

In ceea ce priveste decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene legata de legalitatea taxei de prima inmatriculare, ministrul sustine se refera la forma initiala a legii prin care aceasta a fost introdusa si nu la cea modificata in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#taxa auto, #modificare taxa auto, #pret taxa auto , #taxa auto