Tax & Finance Forum la Iasi: expertii in fiscalitate dezbat principalele aspecte cu impact asupra mediului de afaceri

Comunicat de presa
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 12:45
4721 citiri
Tax & Finance Forum la Iasi: expertii in fiscalitate dezbat principalele aspecte cu impact asupra mediului de afaceri

BusinessMark anunta organizarea conferintei Tax & Finance Forum, ce va avea loc pe 24 aprilie 2018, la Palas Iasi - Congress Hall.

Expertii din cele mai importante companii de consultanta vor analiza tendintele si politicile fiscale la nivel international si vor discuta despre armonizarea legislatiei romanesti, principalele modificari si reglementari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala.

Evenimentul include sesiuni Tax Focus, cu sloturi de 45-60 de minute de prezentari. Acestea vor cuprinde discutii despre cele mai relevante aspecte fiscale, legislative si standarde de raportare financiara internationala.

Tematica evenimentului contine subiecte, precum:

  • Tendinte si politici fiscale la nivel mondial si european. Noua abordare OECD a taxarii internationale. Armonizarea legislatiei romanesti. Implicatiile asupra mediului de business din Romania;
  • Controlul preturilor de transfer: consideratii strategice si evitarea dublei impuneri;
  • Aspecte privind inspectia fiscala. Controale si litigii fiscale;
  • Evolutii recente, la nivel european, in materia TVA. Cazuistica romaneasca;
  • Dezvoltarea sistemului TVA;
  • Tranzactii in lant (alocarea transportului pentru justificarea scutirii de TVA);
  • Jurisprudenta recenta a CJEU;
  • Impactul deciziei CEJ Hamamatsu asupra valorii in vama in cadrul tranzactiilor bazate pe preturi de transfer;
  • Modificarile aduse in 2018 taxelor datorate la Fondul pentru Mediu (ambalaje, EEE si baterii);
  • REX - impactul inregistrarii in Registrul Exportatorilor asupra dovezilor de origine preferentiala;
  • Polita de garantare vamala - o alternativa de garantare a datoriei vamale.

Participantii au oportunitatea de a se intalni cu urmatorii speakeri:

  • MIHAI PETRE, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte Romania
  • NADIA OANEA, Partner, Head Of Tax, Grant Thornton
  • Drd. LUISIANA DOBRINESCU, Partener, Dobrinescu Dobrev SCA
  • ALEXANDRU COMANESCU, Senior Manager, Deloitte Romania

Evenimentul se adreseaza directorilor financiari, precum si celor generali, economici, contabili, auditorilor, expertilor fiscali, analistilor financiari si consultantilor fiscali.

Inscrierea la eveniment se va face prin completarea formularului de inregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark si trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Evenimentul Tax & Finance Forum este organizat de BusinessMark alaturi de: Grant Thornton Romania, Dobrinescu Dobrev SCA, Rent for Comfort, Camera Consultantilor Fiscali, AVIS, Plantam fapte bune in Romania, Asociatia The Social Incubator.

Partenerii media ai conferintei sunt: AGERPRES, NewMoney, Curierul National, Radio Romania Iasi, Evenimentul | Cotidian regional de stiri si anunturi din zona Moldovei, Energynomics.ro, Debizz, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Curierul de Iasi, Business24, Ziare.com, Jurnalul de Afaceri, Manager Express, Portal Management, Inoras.ro, NeataIASI.ro, Centruldepresa.ro, Administratie.ro, Bucuresteni.ro, Transilvania Business, Financiarul.ro, SpatiulConstruit.ro, Vox Capital, Chalbert, Revista Valoarea, Global Manager, Roportal, MediaRabbit, Gazetadestiri, PRBox, Rbeconnect, MoneyBuzz, AngajatorulMeu.ro, FEMEI IN AFACERI. PRwave, FinZoom.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ce ofera servicii integrate de B2B si pune la dispozitia clientilor sai modele de dezvoltare complexe cu scopul de a-i conecta in mod direct cu mediul de afaceri si de a crea oportunitati de parteneriat strategic.

Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Tax Finance Forum Ia i 2018 , #stiri taxe