Tax & Finance Forum - Bucuresti: Afla care este impactul ultimelor modificari si reglementari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala

Comunicat de presa
Miercuri, 09 Mai 2018, ora 18:00
5574 citiri
Tax & Finance Forum - Bucuresti: Afla care este impactul ultimelor modificari si reglementari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala

BusinessMark anunta organizarea evenimentului Tax & Finance Forum la Bucuresti, pe 10 mai 2018, la Hotel Radisson Blu. Expertii din cele mai importante companii de consultanta vor analiza tendintele si politicile fiscale la nivel national si international.

Tematica editiei din 2018 cuprinde subiecte, precum:

  • Tendinte si politici fiscale la nivel mondial si european. Noua abordare OECD a taxarii internationale. Armonizarea legislatiei romanesti. Implicatiile asupra mediului de business din Romania;

  • Tratamentul fiscal al cesiunilor de creante si alte noutati privind impozitul pe profit;
  • Preturile de transfer;
  • TVA - Schimbari legislative si jurisprudentiale recente care influenteaza exercitarea dreptului de deducere;
  • Evolutii recente, la nivel european, in materia TVA. Cazuistica romaneasca;
  • Dezvoltarea sistemului TVA;
  • Tranzactii in lant (alocarea transportului pentru justificarea scutirii de TVA);
  • Jurisprudenta recenta a CJEU;
  • Impactul deciziei CEJ Hamamatsu asupra valorii in vama in cadrul tranzactiilor bazate pe preturi de transfer;
  • REX - impactul inregistrarii in Registrul Exportatorilor asupra dovezilor de origine preferentiala;
  • Aspecte privind inspectia fiscala. Controale si litigii fiscale.

Speakerii invitati in cadrul evenimentului sunt:

  • RAZVAN UNGUREANU, Manager, Impozite directe, EY Romania
  • MIHAI PETRE, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte Romania
  • LIVIU GHEORGHIU, Senior Manager, Preturi de Transfer, Mazars Romania
  • Drd. LUISIANA DOBRINESCU, Partener, Dobrinescu Dobrev SCA
  • MIHAELA HAMPU, Senior Manager, Tax Advisory, Mazars
  • ALEXANDRU COMANESCU, Senior Manager, Deloitte Romania

Editia de la Bucuresti va cuprinde doua seminarii de cate doua ore ce vor acoperi cele mai importante subiecte de fiscalitate pentru mediul de afaceri.

Specialistii EY Romania, CLAUDIA SOFIANU - Partener, Impozit pe venit si contributii sociale si STELA ANDREI, Senior Manager, Impozit pe venit si contributii sociale, vor sustine seminarul cu tema "Provocarile anului 2018 cu privire la impunerea veniturilor, atat din perspectiva impozitului pe venit, cat si a contributiilor sociale".

Cel de-al doilea seminar va fi sustinut de ANDRADA PLES - Tax Manager si ALEXANDRA LUNGEANU - Tax Consultant in cadrul Dobrinescu Dobrev SCA, iar tema abordata este "Investitie sau exit: structurarea fiscala a afacerii prin prisma impozitarii directe".

Astfel, principalele aspecte discutate vor fi:

  • probleme intalnite in practica fiscala pentru diferite tipuri de activitati desfasurate de persoane fizice (dezvoltatori imobiliari, drepturi de autor, profesii liberale, venituri de natura comerciala);
  • probleme de clasificare a tipurilor de venituri obtinute;
  • conditii pe care o societate trebuie sa le indeplineasca pentru aplicarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor;
  • trecerea de la impozitul pe veniturile microintreprinderilor la impozitul pe profit;
  • micro versus impozit pe profit: introducerea unor limitari ale deductibilitatii cu impact in faza investitionala;
  • diferente de impozitare la exit, in functie de structura fiscala aleasa

Evenimentul se adreseaza directorilor financiari, precum si celor generali, economici, contabili, auditorilor, expertilor fiscali, analistilor financiari si consultantilor fiscali.

Inscrierea la eveniment se va face prin completarea formularului de inregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark si trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Evenimentul Tax & Finance Forum este organizat de BusinessMark alaturi de: PwC Romania, EY Romania, Mazars in Romania, Dobrinescu Dobrev SCA, CCF - Camera Consultantilor Fiscali, Rent for Comfort, Plantam fapte bune in Romania, Asociatia The Social Incubator.

Radioul oficial al evenimentului este: Europa FM. Partenerii media ai conferintei sunt: AGERPRES, NewMoney, Curierul National, MoneyBuzz, Ziare.com, Business24, FEMEI IN AFACERI, Jurnalul de Afaceri, Manager Express, Transilvania Business, Debizz, Energynomics.ro, Centruldepresa.ro, Financiarul.ro, AVOCATURA, SpatiulConstruit.ro, Revista Valoarea, PRwave, Vox Capital, FinZoom, PRBox, Rbeconnect, Chalbert, Portal Management, Bucuresteni.ro, Administratie.ro, Gazetadestiri, MediaRabbit, Roportal, Global Manager.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ce ofera servicii integrate de B2B si pune la dispozitia clientilor sai modele de dezvoltare complexe cu scopul de a-i conecta in mod direct cu mediul de afaceri si de a crea oportunitati de parteneriat strategic.

Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Tax Finance Forum Bucuresti 2018 , #stiri taxe