Guvern: Sunt multi altii cu benzina mai scumpa decat noi!

Joi, 12 Iunie 2014, ora 08:39
3076 citiri
Guvern: Sunt multi altii cu benzina mai scumpa decat noi!
Foto: Facebook/Mirel Palada

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, sustine ca, desi litrul de carburant s-a scumpit in Romania ca urmare a introducerii accizei de 7 eurocenti de la 1 aprilie, "sunt multi altii cu benzina mai scumpa decat noi".

Palada a spus ca, inainte de aplicarea accizei, pretul carburantilor era scazut, motiv pentru care procentul de crestere a fost mai mare, transmite Digi 24.

"Sunt multi altii cu benzina mai scumpa decat noi. Face parte din politica fiscala a fiecarui stat. In unele state benzina e foarte ieftina, in alte state unde nivelul de dezvoltare este mai scazut decat al nostru, de exemplu in Turcia, benzina este mai scumpa.

Si, in functie de politica fiscala a fiecarui stat, atunci exista aceasta atitudine fata de pretul combustibilului. Dupa cum stim, Romania se afla intr-o perioada in care avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului.

Basescu: Acciza la combustibil nu e necesara. In buget exista ascunsi suficienti bani

Ca urmare a introducerii accizei la carburanti, pretul litrului de benzina s-a scumpit fata de nivelul de anul trecut, se arata intr-o analiza realizata de Bloomberg.

Astfel, cel mai scump sortiment de benzina din Romania a ajuns sa depaseasca 7 lei pe litru. Tara noastra ocupa locul 24 dintr-un top de 61 de tari in care se vand cei mai scumpi carburanti.

In Statele Unite, cel mai scump sortiment de benzina costa de doua ori mai putin, iar in Venezuela, unde dreptul la resurse naturale este dobandit prin nastere, cel mai scump carburant este de 190 de ori mai ieftin decat in Romania.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Mirel Palada pret benzina, #Mirel Palada acciza carburanti, #Romania scumpire litru benzina , #acciza