Franta nu renunta la taxa de 75% pe veniturile mari

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 20:31
2318 citiri
Franta nu renunta la taxa de 75% pe veniturile mari
Foto: The Guardian

Guvernul socialist condus de Francois Hollande nu intentioneaza sa renunte la aplicarea taxei de 75% pe veniturile mari, cautand totusi o solutie care sa nu dauneze imaginii sale.

Oficialii francezi au afirmat, in ceea ce priveste zvonurile conform carora taxa va fi redusa la 67% ori ca va fi aplicata doar veniturilor de peste 2 milioane de euro, ca nicio decizie nu a fost luata, arata Financial Times.

Au confirmat insa ca exista multe scenarii in discutie, privind modul in care taxa va fi pusa in vigoare, incepand cu 2013.

"Taxa de 75% pe veniturile mari va fi aplicata", a spus un oficial al guvernului francez.

Francois Hollande a castigat alegerile prezidentiale din Franta in fata lui Nicolas Sarkozy si cu ajutorul acestei propuneri, care s-a dovedit a fi extrem de populara printre francezi.

Totusi, desi populatia este incantata de aceasta taxa, mediul de afaceri de la Paris exercita presiuni pentru limitarea ei, temandu-se de un exod al investitorilor si managerilor dispusi sa vina in Franta.

Ministrul francez de Finante, Pierre Moscovici, a declarat ca taxa va fi introdusa intr-un mod inteligent, prin care se va evita plecarea celor cu venituri mari si care vor fi afectati de aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Franta taxa avere Hollande, #Franta impozit finante bogati, #Franta Hollande taxa 75 , #taxe locale