Ciolos: Eliminarea timbrului de mediu lasa programele Rabla si Casa Verde fara bani

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 17:56
13935 citiri
Ciolos: Eliminarea timbrului de mediu lasa programele Rabla si Casa Verde fara bani
Foto: Digi 24 TV

Eliminarea timbrului de mediu decisa in Parlament anuleaza si finantarea pentru programe precum Rabla sau Casa Verde, a declarat marti premierul Dacian Ciolos.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in unanimitate, in calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care si timbrul de mediu.

Aflat intr-o vizita la Centrul Tehnic Titu al Renault, Ciolos a comentat si eliminarea timbrului de mediu.

"Noi, Guvernul, am sustinut aceasta eliminare a taxei. Suntem de acord ca ea sa fie una mai adaptata realitatii. Dar cand elimini niste taxe trebuie sa vezi ce pui in locul lor. Cu eliminarea acestei taxe, eliminam si fondul pentru programul Rabla sau Casa Verde. Cu siguranta sunt multe taxe pe care romanii le platesc si nu isi au rostul, dar trebuie sa vedem ce punem in loc pentru a finanta astfel de programe", a spus Ciolos.

Premierul a sustinut ca nu este impotriva ideii de eliminare a unor taxe, insa a avertizat ca, daca nu sunt gasite finantari alternative pentru bugetul de stat, in cativa ani se poate ajunge la cresterea generala a impozitelor.

Vezi aici cum a comentat Ciolos votul din Parlament pentru eliminarea celor 102 taxe

Seful grupului Renault Romania, Yves Caracatzanis, a refuzat sa faca comentarii asupra eliminarii timbrului de mediu, aratand ca este vorba de o lege care tocmai a fost adoptata.

Grupul Renault, care controleaza producatorul auto Dacia - liderul pietei de masini noi din Romania -, este considerat de catre specialisti principalul perdant al eliminarii timbrului de mediu, masura care ar putea avea ca efect cresterea puternica a importurilor de masini second-hand, potrivit News.ro.

Despre timbrul de mediu, declarat ilegal de Comisia Europeana, ministrul Mediului Cristina Pasca Palmer a declarat saptamana trecuta ca ar putea fi inlocuit cu o taxa ce ar putea fi inclusa in combustibil, maximum doi lei pe un plin de benzina pe luna.

Vezi aici cat de echitabila spun specialistii contactati de Ziare.com ca ar fi masura

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Ciolos eliminare timbru mediu Rabla, #Ciolos eliminare timbru mediu Casa Verde , #taxa auto