Cererile pentru restituirea taxei auto se pot depune doar pana pe 31 august

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 21:17
30678 citiri
Cererile pentru restituirea taxei auto se pot depune doar pana pe 31 august
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care au de recuperat taxa auto o pot face depunand o cerere in acest sens pana pe 31 august, termen care este unul de decadere, iar orice cerere depusa ulterior, nu mai poate fi solutionata prin restituirea taxei, reiese dintr-un ordin publicat in Monitorul Oficial.

"Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, precum si dobanzile aferente stabilite de instantele de judecata prin hotarari definitive, precum si cheltuielile banesti stabilite de aceste instante si orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silita, pentru care la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta nu au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire, precum si cele care devin executorii dupa data de 31 august 2018", se arata in ordinul privind normele metodologice pentru aplicarea OUG 57/2017, semnat de ministrii Mediului si Finantelor Publice, Gratiela Gavrilescu si Ionut Misa.

Potrivit documentului, dreptul la restituirea taxei s-a nascut la data intrarii in vigoare a OUG nr. 57/2017, respectiv la 7 august 2017, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar cererea de restituire se depune, sub sanctiunea decaderii, pana la data de 31 august 2018.

Restituirea taxei se face ca urmare a unei cereri depuse de contribuabilul interesat la organul fiscal. Cererea trebuie insotita de dovada de achitare a taxei, cum ar fi chitanta fiscala sau extrasul de cont, in original sau in copie, precum si cartea de identitate si certificatul de inmatriculare pentru autoturismul respectiv din care sa rezulte calitatea de actual sau fost proprietar al autoturismului.

Contribuabilii au dreptul la dobanda pentru perioada dintre data perceperii taxei si data restituirii, procentul fiind de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere. Dobanda se acorda la solicitarea contribuabilului prin completarea in formularul cererii depuse.

Taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie in perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu pentru autovehicule, in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#recuperare taxa auto, #cereri recuperare taxa auto, #august recuperare taxa auto , #taxa auto