Campanie pentru plata cu cardul a taxelor locale - premii de peste 130.000 de lei

Marti, 11 Februarie 2014, ora 13:56
2361 citiri
Campanie pentru plata cu cardul a taxelor locale - premii de peste 130.000 de lei

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, deruleaza in perioada 15 ianuarie - 31 martie 2014 a cincea editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

"Visa Europe s-a angajat sa promoveze plata taxelor si impozitelor locale cu cardul si ne bucuram ca putem numara deja cinci ani consecutivi de cand organizam aceasta campanie nationala, care va fi cea mai ampla dintre toate editiile derulate pana in prezent. Totodata, dorim sa salutam initiativele tot mai numeroase ale primariilor de a deveni sustinatori activi ai platii taxelor si impozitelor locale cu cardul si de a face aceasta modelitate de plata cat mai simpla si usoara pentru cetateni.

In acest sens, suntem bucurosi ca locuitorii din 6 orase din tara isi vor putea putea plati taxele cu cardul in locatiile special deschise in centre comerciale si sucursale bancare, ca urmare a unei stranse colaborari cu bancile membre si autoritatile locale. Astfel, beneficiile platii cu cardul devin din ce in ce mai vizibile pentru toate partile implicate: contribuabilii isi pot plati taxele mai simplu, comod si fara comision, iar autoritatile locale isi pot optimiza resursele", a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.

Toti posesorii de carduri Visa care isi achita taxele si impozitele locale cu cardul in perioada 15 ianuarie - 31 martie 2014 vor participa la o promotie in cadrul careia vor putea castiga, prin tragere la sorti, premii totale in valoare de peste 130.000 lei. Fiecare plata efectuata cu cardul Visa reprezinta o inscriere automata in promotie si o sansa in plus la tragerea la sorti, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Concurs cu premii

Totodata, Visa Europe, impreuna cu bancile membre, organizeaza pentru al doilea an consecutiv competitia nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primariile din tara care accepta plata cu cardul.

Primaria care va sustine cel mai activ plata taxelor si impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de "Cea mai moderna primarie" in cadrul unei conferinte de presa.

La sfarsitul anului trecut, plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administratiilor fiscale era acceptata de 176 de primarii, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.

Lista primariilor care accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu si online, precum si datele actualizate in timp real privind locatiile speciale unde se pot plati taxele si impozitele locale cu cardul, sunt disponibile pe site-ul Visa.

Cati romani isi platesc taxele cu cardul

Extinderea retelei de acceptare a platilor de taxe si impozite locale cu cardul a reprezentat un imbold pentru cresterea acestor tranzactii, in conditiile in care contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale mai simplu, in siguranta si fara costuri suplimentar.

Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, sustinuta de tranzactiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.

In acelasi timp, anul trecut, romanii au folosit mai des cardurile pentru a-si achita taxele si impozitele si au realizat peste 372.000 de plati electronice, in crestere cu 31% comparativ cu 2012.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#plata card taxe, #plata card impozite, #plata card taxe locale, #plata card impozite locale, #plati taxe locale, #plati impozite locale , #taxe locale