Bucurestenii au platit doar 2.350 de amenzi online in doi ani

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:131468 citiri
Bucurestenii au platit doar 2.350 de amenzi online in doi ani

Doar 2.350 de amenzi de circulatie au fost platite prin intermediul serviciului de plata online din noiembrie 2006 pana in prezent, potrivit Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

In medie, in fiecare luna de functioanre, prin www.ghiseul.ro s-au achitat putin peste 100 de amenzi.

Aproximativ 8% dintre acestea au fost platite in anul 2006. In anul 2007, au fost efectuate 1.318 tranzactii de plata online a amenzilor de circulatie prin www.ghiseul.ro, iar in anul 2008, pana la data de 23 iulie au fost efectuate 851 de tranzactii.

In prezent, sistemul Ghiseul virtual de plati este operational doar pentru conducatorii auto din Bucuresti.

In urma cu o saptamana, Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) a lansat spre consultare publica proiectul Deciziei privind cadrul general de operare si utilizare a sistemului "Ghiseul virtual de plati".

Adoptarea acestei decizii are drept scop stabilirea cadrului general de operare si utilizare a "Ghiseului virtual de plati", precum si reglementarea procedurii de selectie in vederea eliberarii unei licente prin care se acorda dreptul exclusiv de procesare a platilor electronice prin intermediul cardului bancar in cadrul acestui sistem electronic.