Momentul dramatic când mai mulți tineri sunt călcați de tauri și răniți cu coarnele în timpul festivalului San Fermin, din Spania VIDEO

Luni, 11 Iulie 2022, ora 19:17 3380 citiri
Eliberarea taurilor (”encierros”) se soldează anual cu zeci de răniţi, iar uneori cu morţi FOTO captură YouTube

Un american şi doi spanioli au fost răniţi luni, 11 iulie, în timpul sărbătorii de la San Fermin, la Pamplona, în nordul Spaniei, relatează AFP.

În timpul festivităţii, sute de alergători temerari, care poartă un tricou sau o cămaşă albă şi o eşarfă roşie, încearcă, în fiecare dimineaţă, la ora locală 8.00 (9.00, ora României), să se apropie cât mai mult de şase tauri de luptă, într-o cursă de 850 de metri, pe străzile înguste şi pavate ale oraşului.

Aceste curse se încheie în arene, în care taurii sunt ucişi în coride, ulterior.

În cursa de luni, care a durat trei minute şi 12 secunde, cei şase tauri s-au despărţit în mai multe grupuri, iar traseele lor au devenit mai imprevizibile şi mai periculoase pentru alergători.

Potrivit unor imagini transmise în direct de televiziuni, unul dintre alergători a fost aruncat în sus de mai multe ori de către tauri.

Un spaniol în vârstă de 26 de ani a fost împuns cu cornul în genunchi, iar alt spaniol, în vârstă de 29 de ani, şi un american, în vârstă de 25 de ani, au fost împunşi din spate, în coapsă şi, respectiv, în picior, au anunţat într-un comunicat autorităţile regionale, care vorbesc despre răni uşoare.

Alţi trei participanţi au fost duşi la spital din cauza altor tipuri de răni.

Imortalizate în 1920 de către Ernest Hemingway, în romanul ”The Sun Also Rises”, sărbătorile de la San Fermin atrag turişti din întreaga lume.

Ultimele două ediţii au fost anulate din cauza pandemiei de Covid-19, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la Războiul Civil spaniol (1936-1939).

Eliberarea taurilor (”encierros”) se soldează anual cu zeci de răniţi, iar uneori cu morţi.

Începând din 1911, când au început să fie compilate date, au fost ucişi cel puţin 16 alergători.

Ultimul alergător a fost ucis în 2019 - un spaniol de 27 de ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News