Problemele Tarom se adâncesc: "Nu există vreun risc de întrerupere a operaţiunilor pe aeroportul Henri Coandă"

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 10:26 2071 citiri
TAROM susţine că nu există vreun risc de întrerupere a operaţiunilor companiei pe aeroportul Henri Coandă FOTO Facebook/ TAROM

Compania Aeroporturi Bucureşti ia în calcul suspendarea prestării de servicii către TAROM şi iniţierea de acţiuni judiciare, inclusiv, dacă este cazul, cu cerere de declanşare a insolvenţei.

TAROM susţine că nu există vreun risc de întrerupere a operaţiunilor companiei pe aeroportul Henri Coandă.

”Referitor la informaţiile apărute public privind includerea pe ordinea de zi a AGOA CNAB din 10 octombrie a subiectului datoriilor TAROM către CNAB, precizăm următoarele: Nu există vreun risc de întrerupere a operaţiunilor TAROM pe aeroportul Henri Coandă”, a transmis luni, 26 septembrie, compania.

De asemenea, subliniază că CN Aeroporturi Bucureşti a întreprins din timp acţiuni de garantare a debitului CN TAROM SA şi nu a identificat motive pentru întreruperea furnizării de servicii comerciale către această companie.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) va discuta varianta de suspendare a prestării oricăror servicii către operatorul naţional aerian TAROM până la atingerea unui plafon de 50 milioane lei sau a unei alte valori care să fie decisă de către CA, ca şi iniţierea de acţiuni judiciare pentru recuperarea sumelor indicate că ar fi datorate de către TAROM, inclusiv, dacă este cazul, cu formularea unei cereri de declanşare a insolvenţei operatorului naţional, a relatat Profit.ro.

CNAB este controlată majoritar (80%) de Ministerul Transporturilor, restul participaţiei revenind Fondului Proprietatea. Anul trecut a avut afaceri de 557,3 milioane lei şi un profit net de 34 milioane lei, cu aproape 1.370 de angajaţi. La TAROM, CNAB deţine 1,4% din acţiuni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com